Лили Иванова и още осем творци ще получат пожизнени държавни парични награди за изключителни постижения и цялостен принос в областта на културата. Решението си от днес Министерският съвет ще предложи за гласуване в Народното събрание, съобщи пресслужбата на кабинета.


Предложението е внесено от министъра на културата Боил Банов на основание на членове от Закона за награждаване на лица за особени заслуги към българската държава и нацията.

Другите наградени са:

 Проф. Анатоли Кръстев - музикант и педагог, Анжел Вагенщайн - режисьор и сценарист, Андрей Дреников - композитор и музикант, Георги Дюлгеров - режисьор и сценарист, Иван Стайков - музикант и поет, Иван Иванов - поет, Христо Ганев - режисьор и сценарист.


Кирил Маричков е предложен за орден "Стара планина"

Правителството предлага на президента Румен Радев да издаде указ за награждаване на музиканта Кирил Маричков с орден "Стара планина" - първа степен, за изключително големите му заслуги към развитието на българската култура и изкуство.


"Маричков не само допринася за развитието и популяризирането на българската музика, но и за формирането на вкусовете, ценностите и стандартите на няколко поколения българи. Авторските композиции и вечните рок хитове на Кирил Маричков и неговите групи са безспорни образци в съвременната ни рок музика, спечелили признанието на публиката и превърнали се във вдъхновение за младите български музиканти", се отбелязва в съобщението на правителствената пресслужба.


Освен като изпълнител, музикант и композитор Кирил Маричков е познат и с активната си обществена дейност и ярко изявена гражданска позиция.

Източник:dnevnik.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив