Завърших гимназия 1989година.Разбира се момента на раздяла с учителите беше трогателен и остава завинаги в сърцата ни - Защо?Защото тогава имахме респект към учителя,лекаря,милиционера.

Учителите бяха за нас повече от родителите.Възпитаха ни и станахме хора,едни по умни други не чак толкова,но с изградена някаква ценностна система която спазваме и до днес.Като по големи ученици и ние сме пушили,но не пред училището а някъде скрити,разбира се и бой сме яли ,и по-добре бой от учителя само да не казват на нашите защото това е лошо за цялото семейство.

Хората имаха морал и респект.Днес четем-ученик ударил учител -това ако беше станало тогава -не ми се говори какво щеше да се случи с нея и със всеки посегнал на учител.След 1989 година дойде демокрацията и уби всичко което имахме като морал,ценности,смениха историята,учебниците,съсипаха икономика,армия -всичко.
Телевизиите облъчват и деца и родители-всеки ден потъваме все по дълбоко

Из коментар в Фейсбук
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

1 коментар:

  1. Вижте цитати от изказвания на депутати през 1967 г., ще ви падне шапката, нищо общо с написаното горе:
    https://kiselec1.blogspot.com/2019/10/23-30.html
    "
    Рада Тодорова:

    ... въпросът за състоянието на детската престъпност. ...
    Данните показват, че съществен фактор при много престъпления е употребата на алкохол. Около 80% от хулиганствата, 50% от умишлените убийства и опити за убийства, ... се дължат на употребата на алкохол или на пиянство, особено при младежите.
    ... непълнолетните, осъдени за кражби през 1966 г., са 75,1%. Повечето от кражбите, макар и на вещи с малка стойност, са извършени с взлом. За разврат (главно блудство и изнасилване) престъпленията са се увеличили. През 1964 г. са осъдении 132 души ...
    През 1965 г. осъдените девойки са били 147, а през 1966 г. - 178. Зарегистрираните са далеч повече. Престъпленията им са главни кражби на лично имущество ... незаконно съжителство и скитничество. Не са малко непълнолетните девойки, които посещават нощните заведения, установяват контакт с чужденци или с покварени младежи и възрастни лица и се заразяват с венерически болести. ...

    ... Освен това всред една част от младежите е много силно влиянието на западната упадъчна музика, екстравагантната западна мода и танци, както и несполучливо подбрани западни и наши филми, които се прожектират у нас.

    ... някои от причините, които пораждат детската и юношеската престъпност. Основната причина е пиянството. ... В ресторантите и други заведения за обществено хранене нареждането да не се сервират спиртни напитки на младежи и пияни рядко се спазва, тъй като от продажбата на спиртни напитки главно се изпълнява планът за оборота. А от изпълнението на този план зависят заплати, премии и др. ... И аз неведнъж съм чувала от някои другари да се правят възражения - „Ами плана, ами бюджета?“ - и все държавнически разсъждения! ...
    ... Така стои въпросът и с упадъчната музика, несполучливо подбраните западни филми, упадъчна мода, танци и др., за които се говори в доклада на главния прокурор като за проникване на буржоазно влияние. ... Но пак някои ще кажат - изпълнение на плана за посещаемост на кината, на увеселителните заведения и др. ..."

    ОтговорИзтриване

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив