Отказвам се от тези пари, каза изпълнителят

„Нямам лични данни и пенсия! И се отказвам от 200-те лева, които ще трябва да получа. Да останат за хората в нужда! Иначе ще ме е срам!” Това заяви певецът Георги Христов, който няма никакво намерение да разчита на държавата за старините си.

Изпълнителят изрази съпричастност към всички пенсионери, които взимат минимална пенсия. Според големия изпълнител, който също като колегата си Васил Найденов едва ли ще взима повече от 200 лв пенсия, която вече е изчислил, но предпочита да откаже, пише „България днес”.

„Само се осигурявам, защото, както знаем, повечето изпълнители няма да достигнем максималния праг на пенсия”, казва Христов. Според него българинът не е свикнал да търси правата си и не знае как да го прави. Затова той продължава да се бори за промяната и за всеобщото благоденствие, както намери за добре.


„Ще продължавам своята борба с несправедливостите под една или друга форма”, заяви 55-годишния певец.

Според Христов липсата на достойни пенсии за хора на изкуството е „морално убийство”. "Какво стана с Борето Годжунов? А с останалите мои колеги, които си отидоха от този свят в нищета?”, пита Христов.

„За мен да помогнеш не е равносилно да се похвалиш. Не трябва да е така”, казва певецът, стоящ зад десетки благотворителни каузи

В момента музикантът е на турне из страната, като залите са пълни с негови почитатели.Турнето „Моят път” започна от зала 1 в НДК през април, мина през Плевен, Варна, Бургас, а на 24 септември феновете ще могат да видят звездата и в Пловдив.

„Аз съм от хората, които никога не си посипват главата с пепел. Родил съм се в България, тук публиката е създала името ми и винаги съм им задължен.

Страната ни е малка, но сме народ с голямо сърце. Трябва да се опитаме да го отворим към хората, По-добре да сме здрави и с туптящи големи сърца, които дават топлина”, споделя изпълнителят на „Черно и бяло”.

Кой е Георги Христов:

Георги Христов е роден на 28 януари 1964 г. в град София. От малък мечтае да стане певец и успоредно с обучението си в училище ходи и на уроци по музика. Първата му публична изява била когато е едва 6-годишен и леля му го качва на сцената на бар "Москва", а той изпълнява песента "Бу-бу" на Оскар Бентан. Тогава още проличават музикалните му заложби. Професионално пред публика пее за първи път шестгодишен на сцената на читалище "Раковски" на празника на училището си.

Песента е хитът на Емил Димитров "Моя страна, моя България", която той представя с акордеон. Любовта към музиката и стремежът на Георги Христов към сцената се засилват у него през годините и когато завършва гимназия през 1981г., веднага кандидатства и е приет в Държавната музикална академия, където е студент до 1983 г. Всъщност, в тези години той вече има първите си изяви и е известен в музикалните среди. Още тогава става солист на група "Такт" и през лятото на 1981 г. реализира първия си студиен запис на песента "Следи", на която по-късно прави кавър версия.

Съвсем в начaлото на своята кариера, още студент, Георги Христов гастролира в Монголия и бившия Съветски съюз с Биг-бенда на Българското национално радио с диригент Вили Казасян. Авторите, които първоначално подават ръка на младия талант, са изключително талантливите композиторки Зорница Попова и Мария Нейкова. Те написват първите му песни, с които той прави впечатление на широката общественост. Сред тях са "Всяка нежност е за двама", "Накажи ме с любов", "Ще те накарам да се влюбиш", "Дали си разбрала"... Съвсем скоро започват и участията на Георги Христов по престижните фестивали "Златният Орфей", "Мелодия на годината", "Бургас и морето и неговите трудови хора", "Пролетния радиоконкурс"...

Там печели първите си награди. 

И така много скоро младият певец с впечатляващи вокални качества завладява сърцата на публиката и привлича много свои почитатели. Не закъсняват и поканите към него за концерти в чужбина - Европа, Азия, САЩ... Постепенно певецът набира опит и самочувствие да участва на престижни международни форуми на Стария континент и в Щатите, от които четири пъти е печелил най-големите отличия - Гран При. През годините Георги Христов непрестанно обогатява репертоара си и в стилово отношение. Изпълнява както песни от течението на модерния поп - балади, диско, латино и рок, така и фолклор от различни краища на България. Правил е кавърверсии и римейкове на хитове на едни от най-големите световни звезди. И така Георги Христов пее на пет езика. Всичко това дава отражение върху вокалното му майсторство и развива въображението му на композитор и текстописец, в ролята на какъвто е създал над 50 свои песни.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най четени:

Популярни публикации👇