Германският вносител Lada Automobile GmbH си намери нови партноьри: от юли в автомобилните салони на Lada започнаха да се продават електрическите малолитражки ZhiDou D2S, а през есента в шоурумите ще се появят вановете Joylong EW5. 

Напускането на Lada от Европа заради несъответствието на автомобилите с екологичните норми принуди дилърите да търсят нови доставчици.

За сътрудничеството на Lada с китайските производители съобщи списанието Auto Motor und Sport.

Компанията ZhiDou - дъщерна компания на Geely, а електрическата кола D2S е дебютирал през 2016 година двуместен градски автомобил с пробег от 180 километра.Цената на малчугана е 20 000 евро - за тези пари в Германия може да се купи комбито Lada Vesta SW Cross с най-високо оборудване.

Фирмата Joylong е известна със своите "клонинги" на Toyota: ванът EW5 външно не се отличава от миналото поколение на Hiace. Ванът със задно задвижване разполага с електромотор с мощност от 136 конски сили. Обещаният пробег с едно зареждане е 325 километра. Товароносимостта е 1650 килограма, а мястото за полезни товари е 10 кубични метра.  Работата на немските дилъри на Lada с китайските фирми няма да повлияе на отношенията с Волжския завод: след няколко години автомобилният гигант възнамерява да се върне в Европа с нови модели, адаптирани към новите екологични стандарти. Вероятно завръщането ще съвпадне с производството на новото поколение на Лада Нива. 
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉 СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив