Изпитвате ли носталгия по соца? Мечтаете ли да се върнете във времето на Тодор Живков? Липсват ли ви огромните опашки, на които стотици граждани се редят за връзка банани? Мечтаете ли да се сдобиете с чисто нов "Трабант", с който гордо да бръмчите по родните пътища?

Ако отговорът на всички тези въпроси е "Да", то бъдете спокойни, защото имате тази възможност!

"Ретро музеят" във Варна е успял да събере най-колоритните социалистически табели, които са абсолютно олицетворение на живота по "Бай Тошово време". Селекцията от култовите надписи е била събрана от "Дойче веле".

Те онагледяват наивния опит да се създаде "нов човек", стартирал в СССР и по-късно провалил се в цяла Източна Европа.

Табелките, които понякога преследват несъмнено правилни цели, фокусират пропагандния си патос най-вече върху труда, хигиената и безопасността.

"Хората на труда" са единствената движеща сила на обществото. Детето на социализма се научава, че империализмът е най-лошият му враг, защото може да му вземе малебито от алуминиевата паничка на обяд.

Хората, които не помнят първите десетилетия на НРБ, навярно никога през живота си не са били в градска баня - лепкаво, лигаво, миришещо на кир и мръсни тела. Социалистическа идилия…











Изобщо - Другари и другарки, да живее Бай Тошо!

Източник:hotpoint-news.com
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив