Вече има десетки предмети от соца, които днес децата не разпознават нито като функции, нито като причина да съществуват изобщо. Любопитен експеримент е да им бъдат показани и да се следи реакцията им, особено на родените след 2000-та година, които вече са на 18 години.

Ако детето ви е родено след 2000 година, вероятността да обясни, че слушането на музика е ставало с касетофон и касетки или с грамофон и плочи, е почти минимална. Те не вярват, че в света не е имало Google, Facebook и изобщо интернет. Смятат, че е светът винаги е бил с тези технологии, вероятно защото ги има от деня на раждането им.
Не разбират и за какво служат пейджърът, първите телефонни апарати, смеят се на телефоните с шайба, на ходенето до пощата да си пуснеш писмото и не вярват, че не е имало електронна поща.

Особено забавни са им магнетофоните с ленти и касетките с ленти, които се навиваха напред и назад с подходящо дебел... молив, за да си превъртиш лентата до любимото парче.

Когато на 18-годишен днес покажете дискета, стара фотолента, магнетофон или уокмен, те се смеят и наричат тези предмети от иначе така модерното за вас детство "допотопни".
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив