Добри Джуров и Тодор Живков са един до друг по времето на политическия си живот почти през цялото време. Тръгват най-ниско от партизанските движения и стигат до върха на политическата власт.


Тодор Живков се запознава с Джуров като ръководител на Първа военна оперативна зона на България. Отговарял е за отряд "Чавдар", който е командван от Добри Джуров. Когато Живков застава на чело на държавата, Джуров държи армията. Уважават се много, макар и да не са първи приятели, които да си ходят на гости.

Оказва се, че Добри Джуров е човекът с може би най-голяма заслуга за свалянето на Тодор Живков от власт. "Да, наистина баща ми има активно участие в свалянето на Живков. Даже бих казал и водещо участие. Това историята ще го докаже един ден.", казва Джуров-син пред БЛИЦ.


Преди реалното оттегляне на Живков, Джуров не един и два пъти го е подканвал, че е време да си ходи. Живков бил съгласен, но преди това смятал, че трябва да свърши още някои неща. В един момент това "още малко" преминало границата на търпение на противниците му и операцията за свалянето му започва. Главна цел е това да стане по ненасилствен път.

В последствие Джуров е огорчен, че се разправили с Живков по доста суров начин. Не са дела, не са процеси. Живков нито един път не е злоупотребил финансово с властта си и Добри Джуров знае това. Тато не е забогатял на гърба на държавата и народа, за това всички тези процеси са непочтени.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив