Протестиращите срещу високите цени на горивата блокираха Орлов мост. Преди това те се събраха на площада „Княз Александър Първи“, откъдето тръгна и шествието им. То мина по бул. „Дондуков“, където движението за кратко беше спряно и продължи до паметника на Васил Левски.
Пред паметника на Апостола протестиращите спряха за кратко, коленичиха и отдадоха почит с минута мълчание. Протестът стигна до „Орлов мост“ и блокира движението там.
Демонстрантите скандираха „Мафия“ и „Оставка“, „Правим го за България“ и предупредиха, че протестите ще продължат. По-късно протестиращите отново се събраха на пл. „Независимост“, където блокираха движението, развяваха националния флаг с викове „Оставка“. Към събралите се демонстранти се присъединиха и мотористи.

Днес протести срещу високите цени на горивата, повишаването на данъците и увеличаването на застраховката „Гражданска отговорност“ се провеждат в цялата страна.
Главен път Е-79 между Благоевград и Симитли остава блокиран, съобщи за БТА дежурният в Областно пътно управление-Благоевград. Движението е преустановено и по стария път от Симитли за Благоевград.
От Съюза на транспортните работници, един от организаторите на протеста съобщиха, че отдавна приканват протестиращите да се отдръпнат и да освободят движението, но засега безуспешно. В двете посоки са се образували километрични опашки от леки и товарни автомобили. Протестът на главен път Е-79 в край Благоевград в района на мотополигона започна в 12 часа и в него се включиха шофьори с автомобили и мотори от Благоевград, Петрич, Гоце Делчев и Дупница.
Възможна е намеса на полицията.

Председателят на парламентарната комисия за контрол на приходните агенции Емил Димитров-Ревизоро смята, че политически кръгове плащат за организирането на протести по всякакви теми.


Протестиращите срещу високите цени на горивата и бедността в Благоевград обявиха гражданско неподчинение. Пети час продължава блокадата на пътя за Гърция, а в двете посоки са се образували километрични опашки от леки и товарни автомобили.
Недоволните обявиха, че няма да освободят движението в 17 ч., както имат уговорка с Община Благоевград. Те добавиха, че ще останат на пътя, докато правителството не подаде оставка. Колоните от автомобили предизвикаха километрични задръствания, затворени са и алтернативните пътища в града.
По-рано ескалира напрежение на пътя край Дупница. Разгневени шофьори, чакащи да преминат през блокадата, скочиха срещу протестиращите. Полицията се опитва да тушира напрежението. На място пристигна и линейка.

ВИДЕО:

Източник:bulmedia
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най четени:

Популярни публикации👇