Неговите подчинени се изреждат на трибуната да подкрепят оставката му. Не че не се усещаше - още от падането на Берлинската стена, изказванията на Горбачов, бунтовете в Румъния, словото на руския посланик Шарапов, който за първи път не спомена името на Тодор Живков.... Усещане за промяна във въздуха.

Но не бяхме готови! Дори и сега не сме!

Защото промяната трябваше да започне в умовете. Но ние всъщност бяхме доволни от живота си.
Промяната си я представяхме като банани целогодишно, достъпност до шоколадите и дънките в Кореком и възможността да живееш, в който град поискаш.
Нещо като черешки върху тортата на уредения ни и сигурен живот.

Дотогава убедени, че държавата ще се погрижи за нас, каквито и проблеми да има, ще имаме покрив над главата си, работа и хладилникът ще бъде пълен! Само ако може и банани целогодишно, а и по-често да пускат луканка по магазините...

Искахме не промяна, А ЕКСТРИ. КЪМ ТОВА, КОЕТО ВЕЧЕ ИМАХМЕ. И се доверихме на тези, които ни обещаха, че ще ни заведат до капиталистическият рай.
А те ни заведоха в ада!

ПОЛУЧИХМЕ БАНАНИТЕ. И СЕ ВЪРНАХМЕ ПО ДЪРВЕТАТА!
ЗАГУБИХМЕ ВСИЧКО, КОЕТО ТОГАВА ИМАХМЕ - СИГУРНОСТ, РАВНОПОСТАВЕНОСТ /МНОГО ПО-ГОЛЯМА ОТ СЕГА/, ИКОНОМИКА, ИНТЕГРАЦИЯ НА РОМИТЕ, БЕЗОПАСНОСТ, ПЪЛЕН ХЛАДИЛНИК, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ - ДОСТЪПНО И БЕЗПЛАТНО, НАВСЯКЪДЕ ДЕЦА....

Носталгия! И срам, че някъде в стремежа си към бананите, изтървахме България!

Всеки ден може да е ДЕНЯТ, В КОЙТО ПРОМЕНИМ МИСЛЕНЕТО СИ И ОСЪЗНАЕМ КОЕ Е ВАЖНОТО ЗА НАС, ЗА НАРОДА И ЗА БЪЛГАРИЯ! И ДА НЕ СЕ ОСТАВЯМЕ ВЕЧЕ ДА НИ ОБЕЩАВАТ БАНАНИ....ЗАЩОТО НЕ СЕ ЗНАЕ ТОЧНО КЪДЕ ЩЕ ГИ СЛОЖАТ!

Елена Гунчева
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив