Парад на ретроавтомобили зарадва ценителите във Варна. Уникални модели от началото на миналия век са в перфектно състояние благодарение на грижите на собствениците им. В автопохода „Морски бриз" се включиха 35 автомобила - от четвъртвековен трабант до машини, произведени в първата половина на XX век, съобщава bTV.  Автомобил "Мерцедес" от 1936 г. беше един от най-атрактивните на парада.


В тази кола се е возила Ева Браун, любовницата на Хитлер. Не по-малко впечатляваща беше и 37-годишна реплика на спортен мерцедес от 1929 г. По думите на собственика Детелин Нанев, в САЩ са произведени около 1700 бройки . Автомобилът има двигател, който е въздушно охлаждане.

Имаше и английска лимузина „Аустин Принсъс" от 1966 г. „Всичко по колата е автентично. В нея има 7 места. Направата на една такава лимузина е отнемало 8 години", разказа собственикът Билял Алхетлик.  Любителите на  ретро автомобили можеха също да се докоснат до английските класики „Триумф" и „Ей Си Кобра", както и Ситроен Дюшфо, познат от филмите за полицая от Сен Тропе с Луи дьо Фюнес.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉 СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив