Легендата Джеф Хърст предполага, че има германски корени

Единствената световна титла на Англия във футбола през 1966 година може би е донесена от наполовина германец. Такова шокиращо съмнение изказа най-големият футболен герой на "трите лъва" Джеф Хърст. 76-годишният днес Хърст вкарва легендарния гол на „Уембли“ за 3:2 в полза на „трите лъва“ срещу ФРГ (Федерална Република Германия), а впоследствие те печелят с 4:2 след продължения и триумфират с титлата. И до ден днешен има съмнения дали топката е минала голлинията и попадението е редовно.

52 години след финала на Мондиал 1966 Хърст призна нещо, за което се е съмнявал от години. Семейството на майка му било с немски корени. То живяло в Германия под името Блик.

„Това е нещо, което не е изказвано досега в обществеността. Защото не съм сигурен, че в тази страна ще се приеме добре“, сподели Хърст, който е роден през 1941 година и е израснал в следвоенни времена. Германските корени тогава се криели в пълна тайна.

Джеф Хърст става национален герой след трите си гола срещу Германия на онзи финал. Сега той иска да получи повече яснота за семейството на майка му.„Спомням си, че чух за първи път за това, когато бях съвсем млад и това име Блик изникна в съзнанието ми. Затова ще бъда въодушевен, ако изследванията потвърдят моите мисли“, допълва 76-годишният бивш футболист.

Генетичен тест би трябвало окончателно да сложи край на тези съмнения дали неговата майка Евелин се е преместила фактически от Германия в Англия.

Англичаните реагират на шокиращата новина с хумор. „Господи, Джеф Хърст е германец!“, написа „Дейли Експрес“. Самият Хърст позира с озадачено лице зад екипа на английския национален отбор с неговия №10 и името Хюрст. 

Източник:БЛИЦ
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив