Ферер стана известен на широката публика с участието си в популярни телевизионни сериали. Сред тях са "Морска полиция:Лос Анджелис", "Военни престъпления:Лос Анджелис, "Срещи с Джордан", "Разкази от криптата" и др.

Една от най-известните роли на актьора бе в култовия сериал "Туин пийкс", където влезе в ролята на агент от ФБР.
Ферер бе незаменим в поддържащи роли на световноизвестни продукции като  "Робокоп", "Трафик" "Смотаняци-2" и др.

Мигел Ферер е роден на 7 февруари 1955 г. в Санта-Моника, Калифорния, САЩ. Той бил най-големия от пет деца в семейството му, което е с корени от Пуерто Рико.

Ферер завършва актьорската школа "Beverly Hills Playhouse", а актьорската си кариера започва в началото на 1980-те години с епизодични роли в телевизия. Дебютът му в кино е в "Стар Трек 3: В търсене на Спок" (1984), през 1987 г. стига до значима роля в "Робокоп" на Пол Верховен и след това често играе роли на претенциозни злодеи с чувство за хумор (напр. "Отмъщение", 1990 г. на Тони Скот с Кевин Костнър, Антъни Куин и Маделин Стоу). В началото на 90-те играе едновременно в три праймтайм сериала, включително в "Туин Пийкс", като през 1992 г. повтаря ролята си в едноименната екранизация. Също така, озвучава и множество филми.

От 2009 г. има водеща роля в сериала "Военни престъпления: Лос Анджелес", през 2013 г. играе ролята на вицепрезцидента в "Железният човек 3".

Американският актьор Мигел Ферер ни напуска завиги на 62-годишна възраст в дома си в Лос Анджелис, щата Калифорния.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив