Старозагорското село Ракитница,1981 година

1.Ученически и студентски бригади, изпълнени с труд, но и с много веселие, песни, танци, свалки, хубави спомени!!! Еее, вярно "много ни липсваха" тогава дрогата, чалгата, моловете, "марковите" парцалки, произведени днес в комунистически Китай, телефончетата, въобще безделието - все "хубави и стойности" придобивки за съвременните млади хора, които правят до голяма степен живота им безмислен!!!

2.Хм ами учиха ни да се трудим от малки. Един младец сега на 20-30г.които не пипал нищо само ходил по заведения той за нищо друго не мисли. В главата му се въртят мисли къде в кое заведение най хубаво е прекарал най хубав момент.......

3.Какви чувства навява?Ами да помисля.,.......Хм,смях,китари,песни,сваляне на гаджета,страхотни незабравими емоции.........май само хубави неща си спомням.

.....................................................

И негативните...

1.Бачкахме ангария! Даже имаше норма за изпълнение, ако не изпълниш - наказание!

2.Експлоатация на дестки труд.Нямам никакви хубави споимени от това време

3.Какво му е хубавото,да ти взеат 1 месец от ваканцията да работиш ангария ли ?? Не ми харесваха


Ще бъдем безкрайно благодарни ако споделите и вашите спомени от това незабравимо време

*Из коментари от мрежата,без редакторска намеса.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

2 коментара:

  1. всички са въввъзторг!чудя се аз на някакви други бригади ли съм била.... нищо хубаво нямаше, освен забавленията, но ние и без бригади се събирахме...а там пълна мизерия-никаква баня-веднъж седмично-иначе студена вода...да не говорим за нормите, които се надписваха от взводните, но само на връзкари и подходящи момичета! за заплащането изобщо не искам да се сещам-некакво! всички дето ми превъзнасят това време, са забравили доста неща, или хигиената и храната не са им били важни! на последната бригада дори имаше дезинтерия-от чудесната храна и хигиена. тъпо! само активистите и връзкарите се освобождаваха! както и за вс останало те се уреждаха, както и вс тези дето се изплакаха по тъпия зрял социализъм!

    ОтговорИзтриване

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив