В един съботен ден сутринта през 1996 година, разградското под.72-355, по-известно като "сините шапки", гостоприемно ще предостави полигон за първия в системата на Вътрешни войски специализиран общовойскови шампионат "Коман-’96". Ще участват седем от всички поделения  в страната. По 14-километровото трасе представителите на всеки отбор тичайки ще сглобяват автомат, ще разкриват цели, ще се движат по азимут, ще стрелят с бойно оръжие и пластини. В горещия пролетен ден ще се разхладят,преодолявайки водно препятствие, ще метнат граната, и понасяйки "ранен" другар ще финишират на финала.
Водач на нашите момчета е л-т Горанчев. За тях това е първо по мащабите си състезание, ако не се броят общовойсковите спартакиади. Въпреки това амбициите са големи. Ще се гони място в оризовата тройка. Домакините, освен на поговорката, че у дома и стените помагат, ще разчитат на опитността и натренираността на отбора, съставен само от стари кучета. За тях това е последната права в дъното на която ги чака мечтаното през септември УВОЛНЕНИЕ.

/В статията е използвана илюстративна снимка от ФБ-страницата /Вътрешни войски (България)/
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

6 коментара:

  1. Искам да поздравя всички служещи през периода 1989-1991г.в вътрешни войски в поделенията.72-350 и 72-370 . Тогава времената бяха тежки,но ние се справихме. Междудругото вътрешни войски ги закриха през 1993г. М.Милев.

    ОтговорИзтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  3. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  4. Не са сини шапки - сини каски е правилното... Уволнил се 88 година и никой не е посмял да ме нарече "Рамбо"... САЩ глупаци имат измислени герои... В България има такива реални... През 90 година срещнах 10 такива рамбовци в рейс 76... След като му праснах шамар на един, защото не се държи както подава, му застъпих баретата рамбовеца не можа да си я вземе до х-л Плиска,защото слезнах на тази спирка... П.с. Не се правете на това което не сте...

    ОтговорИзтриване
  5. Поделение 72355 го създадоха на 1 март 1995г. Някои спомня ли си месните как ни наричаха?

    ОтговорИзтриване

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив