Крали Марко !
Някога Южната ни граница бе най-охраняваната граница в соцлагера !
И днес има останки, който да ни напомнят за едни отминали времена, в който България имаше над 2000 танка, а днес имаме само няколко !
Някога в България се вкопаваха танкови и се покриваха с бетон така наречените неподвижни огневи точки !

Все още тези точки се водят квалифицирана информация за това няма да бъдем много словни !
Днес хора по границата ни попадат на такива огневи точки останали от времето когато България имаше Армия и бе най-верният страж на соцлагера !

Днес е друго – днес нямаме армия, нямаме чест и достойнство, а хората възпитани в родолюбие и патриотизъм са предадени от номенклатурните канцеларски плъхове в министерството на отбраната !

Но някога по цялата ни южна граница можехте да видите тези дула сочейки на там където сега няма и граница, няма и мрежа, от Кльонът няма и помен, а граничарите са на заплата от трафикантите !
Срам и позор, а някога през тази граница и пиле не можеше да префръкне, а днес минават цели орди необезпокоявани и ако някой им попречи гарантирано ще пострада !

Всяка майка граничар не ражда и да си граничар това бе призвания дълг и чест за малцина, който денонощно са били готови да дадат и животът си за Отечеството !
Днес няма държава и за това не и е нужна и граница !

Ние сме територия на кръстопътят на историята на която още можем да видим останки от защитна линия, която неофициално носеше името „Крали Марко“.

Източник:wars.bg Снимка:Интеренет
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

4 коментара:

 1. "Вкопаните" танкове са едно безумие, отлични мишени за противника, и всяка една от тях най-много след 2-3 изстрел, ще бъде поразена заедно със смъртниците вътре. Още един пример, как тъпата руска военна система, да не се цени изобщо живота на личния състав, беше зомбирала тогавашното ръководство на БНА - сбирщина от безмозъчни тъпаци с лампази и пагони.

  ОтговорИзтриване
 2. Написаното най-добре ви разкрива като личност - индивид, който мрази и род и родина..,без реална представа за ония времена..,без елементарна военна подготовка..!

  ОтговорИзтриване
 3. В периода 1990 до 1994 бях командир на школата за подготовка на "Командирите на тези огневи точки" в бившето поделение 22290 - Ямбол .При приемането на тези огневи точки в полосата от "Резово до Левка" от над 100 куполи на Т-34 : само едно оръдие даде "недокат" , беше намаляло налягането на азота.Силно бях впечатлен - Танкови куполи на Т- 34 съхранявани като НЗ/неприк.резерв/ повече от 30 години :::И САМО ЕДНО ОРЪДИЕ в тази полоса!Командирите на тези точки ,се обучаваха по програмите за подготовка на командири на танкове ;като след 6/шест/ месеца се изпращаха към КАБ/картечно-артилерийски батальони/ по места , където довършваха наборната си служба. Е__EХ спомени за СИЛНА АРМИЯ и СИЛНА БЪЛГАРИЯ!!!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Аз съм боядисвал част от тези куполи около с.Левка,там близо до немския бункер през 1988 г.

   Изтриване

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇