Култовият двубой между Хасково и ЦСКА, който се превръща в емблематичен спомен за феновете на вечния съперник-Левски.  На 23 септември, 1978 година, в деня на Българската народна армия, „червените" измъкват труден успех с 2:1 при визитата им на новаците.

След края на мача става страшно. Фенове заобикалят съблекалнята, откъдето никой не може да излезе - ни софиянци, ни съдиите. Зрителите започват да вадят от джобовете си жълти стотинки и да ги хвърлят към автобуса на ЦСКА и към автомобила, с който са пътували реферите. Милицията се намесва и тълпата се изблъскана.

След едночасово криене в съблекалнята "червените" излизат от нея и спокойно се качват в луксозното си возило. Рейсът обаче е придружаван от милиционерски екскорт само около 500 метра, след което "армейците" са оставени сами на пътя. А около пътя - гъста гора, от която, след оттеглянето на милицията, изскачат десетки фенове на Хасково. Част от тях - роми. Запалянковците застават на асфалта и принуждават шофьора да спре. После вадят камъни и започват да хвърлят с всичка сила по автобуса. За части от секундата всички стъкла са потрошени, а някои от феновете , въоръжени с чукове, разбиват и калниците на автобуса.

Изплашените играчи на ЦСКА залягат под седалките, а някои от ромите се опитват да влязат вътре в рейса с основната цел да набият "червените". На вратата обаче ги пресреща вратарят Йордан Филипов, който не им позволява да припарят вътре. Даната и Спас Джевизов даже хващат двама от бандитите, извиват им ръцете и ги задържат. По същото време по пътя се задават други автомобили на прибиращи се в града хора. Чувайки, че идват коли, феновете се изплашват и хукват да се крият в горичката. Двайсетина минути по-късно пристигат две-три милиционерски патрулки.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив