Когато инспектор Стресов пристигна на местопрестъплението, оперативно – издирвателните мероприятия бяха доста напреднали. Техническият екип беше приключил със снимките, апартаментът бе основно претърсен за улики, бяха проверени всички предмети за пръстови отпечатъци. Мъртвото тяло на младата жена все още не беше изнесено и лежеше на пода на спалнята в неголяма локва кръв.

Инспекторът се отпусна уморено в близкото кресло и се обърна към помощника си:

- Сивов, докладвай накратко!

Младши инспектор Сивов, слабичък млад човек с очила и вид на току що завършил отличник, занарежда сухо и монотонно:

- Сигналът за престъплението е подаден от съпруга на жертвата, който, според думите му, се прибрал и заварил жена си вече мъртва.

Според патолога убийството е извършено с хладно оръжие между 18 часа и 20 часа днес, а съпругът е подал сигнала към 21 часа.

Дългогодишният опит на инспектор Стресов бе създал у него непоколебимото убеждение, че между сключването на брак и убийството стои само определен времеви интервал, и затова бързо запита:

- Проверихте ли дали има надеждно алиби?

- Първоначално го усукваше, но след като го притиснахме, призна, че от известно време има любовница и в предполагаемото време на убийството е бил при нея. Веднага изпратихме екип, който да я разпита, и тя потвърди думите му и даже разказа, че двамата са гледали по телевизията футболен мач, завършил с победа на „ Левски“ над ЦСКА. Предвид на установеното алиби, предлагам да започнем работа по цялостно изясняване на живота и връзките на жертвата, за да търсим мотиви и евентуални заподозрени за убийството.

- Нищо такова няма да правите! Вземете от прокуратурата заповед за незабавно задържане на съпруга и любовницата му и утре сутринта да бъдат в моя кабинет, за да обяснят каква е причината да затъват в такива плитки лъжи. А ти, Сивов, си добър криминалист, но трябва да следиш какво се случва и в другите области на живота.

КАКВО Е НАКАРАЛО ИНСПЕКТОР СТРЕСОВ ДА СЕ УСЪМНИ В АЛИБИТО НА ЗАПОДОЗРЕНИЯ ?
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив