БОЛЯРСКИ САЛАМ
Състав: едносортно свинско месо, сланина, готварска сол, червен пипер, кимион, кореандър, канела, полифосфати и др. Външната повърхност е чиста, гладка от светлочервен до червен цвят. Обвивката е плътно прилепнала към месната маса без празнини. Консистенцията на „Болярски салам" е плътна, еластична. Вкусът е приятен, умерено солен, съответствуващ на вложените подправки.

Обвивката е от изкуствена материя. Формата е цилиндрична с дължина 30—35 см и диаметър 100—110 /..м. Цена 3,20 лв.
ТЕЛЕШКИ ЛЕБЪРКЕЗ

Предпочитан колбас от почти всички възрасти. В неговото съдържание телешкото и едносортното свинско месо са включени поравно, добавен е свински черен дроб, сланина, пшенично брашно, подправките бял пипер, лук и други. Каче-
ството на този продукт не отстъпва на д0 сега произвеждания лебъркез от говеждо месо. Опаковката е пергаментова хартия и метлани форми. Предлага се с дължи-на на отделното парче от 40 до 45 см кръглата форма е с диаметър 80 мм, а правоъгълната — с квадратно сечение около 10 на 10 см. Цена на един килограм 3,20 лв.
САЛАМ „ЛЕВЕНТА1
Произвежда се от едносортно свинско и телешко месо, сланина, готварска сол, черен пипер, кореандър, индийско орехче, полифосфати и други.

Саламът се оформя в цилиндрични парчета, с дължина от 30 до 35 см и диаметър 70—80 мм. Повърхността е гладка и има червен до тъмночервен цвят. Обвивката плътно приляга към месната маса. Консистенцията на салама е мека, еластична. Вкусът е приятен, умерено солен, с характерен аромат за вложените подправки. Обвивката е от изкуствена материя. Цена 3,20 лв.
САЛАМ „ЧАЕН“ — ФИН

В неговия състав се включват следните продукти: едносортно свинско месо, бял пипер, горчица на прах, лимонова есенция, полифосфати и др.

Формите са прави, цилиндрични парчета, с дължина 30—40 см и диаметър 70—80 мм. Повърхността е гладка с червен цвят. Вътрешният разрез се отличава с хомогенен еднообразен строеж и с бледорозов цвят. Консистенцията е мека, еластична, вкусът — умерено солен, с аромат на подбраните подправки. Обвивката е от изкуствена материя. Цена 3,20 лв.
САЛАМ „СЛАВЯНСКИ"

Съдържа телешко и едносортно свинско месо. Подправките са черен пипер, кар-дамон, чесън и др. Тъй като в салама телешкото месо преобладава в процентно отношение, той е предназначен главно за задоволяване на нуждите на консуматорите от телешко месо. Структурата на салама е характерна и е с наименованието „римска мозайка".

Цена 4 лв.

САЛАМ „ДРЪСТЪР“

Приготвен е от свинско месо, сланина, готварска сол, бял пипер, кореандър, индийско орехче, горчица, сладък червен пипер, полифосфати и др.

Произвежда се в цилиндрична форма, с дължина на парчетата 30—35 см и диаметър 100—110 мм. Повърхността е чиста с червеникаво-кафяв цвят. Вътрешността е с бледорозов цвят, а сланината с бял до бяло-розов оттенък. Конститенцията е мека, еластична. Вкусът е умерено солен. Обвивката е от изкуствена материя. Цена 3 лв.
Съдържа ябълки, сини сливи (в съотношение 2:1] захар, пектин и лимонова киселина. В сравнение с висохозахарния продукт мармаладът от ябълки и сини сливи има 20 на сто по-малко захар. Отличава се с подобрените си вкусови качества и естествения плодов аромат. Препоръчва се като подходяща храна за всички възрасти. Подходящ е за консуматори, които се нуждаят от намалена калорична стойност на продуктите. Мармаладът се предлага в стъклени буркани, затворени под налягане. Тегло 450 г. Цена: за екстра качество 0,46 лв., за първо качество — 4.30 лв.

ПРОИЗВОДИТЕЛ:
ЗК „ВАСИЛ КОЛАРОВ" — ПЛОВДИВ



Супермаркети в 3 снимки от 80-те
Колбаси на месокомбинат "Родопа" в 6 снимки от 80-те
Колбаси на "Родопа" и рибният комбинат в Бургас (2 снимки )
Магазин за колбаси,80-те
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉 СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив