Всички си спомняме легендарното колело „Балканче”, което всички карахме в нашето детство и с което покорявахме големите баири. Ето го отново!

От март месец колелото започва да се продава из магазините у нас. С немалки подобрения, но все пак репликата на колелото носи мириса на детството. От фирмата, която винаги го е произвеждала, „Балканвело” – Ловеч, наричат новия модел на колелото „реплика”.

Макар и модернизирана, визията на велосипеда е почти същата каквато я помним в „доброто старо време”.

През седемдесетте и осемдесетте години

от този модел са произведени

и продадени повече от милион и половина броя

Все още някои от антиките се движат по улиците с пълна сила. Новият модел е замислен и още миналата година изработен от специалистите на ловешката фирма. Новото “Балканче” ще се предлага в два модела – „Класик” и „Комфорт”.
Новото Блаканче

Моделът „Класик” е без скорости, има контра и предна спирачка и е по-близък до стария модел. Версията „Комфорт” е с три скорости – тип „Shimano Nexus” – скорости, подходящи за градско каране. Предимството е, че скоростите са доживотно центровани, вътрешни, а не външни, които постоянно трябва да се центроват. Вложени са и функционални компоненти от световно наложени марки велосипеди.

Едно от най-големите предимства на така милото ни „Балканче” е, че както преди, така и сега, то може да се кара от цялата фамилия. Велосипедът е измислен така, че да пасва, както на двуметровите татковци, така и на малките им наследници.Интересно е, че и старото, и новото „Балканче” са сгъваеми, а също така кормилото (което не можем да сбъркаме с никое друго колело!) е пресъздадено едно към едно и в новия модел.

Източник:http://www.lifebites.bg/
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив