Бившият съветски лидер Михаил Горбачов призова днес за спешни усилия за предотвратяване на нова надпревара във въоръжаването, предаде Асошиейтед прес.

87-годишният Горбачов каза пред журналисти, че Москва и Вашингтон трябва да се фокусират върху преодоляване на разрива между тях и подобряване на отношенията си, които според него са най-важните в света.


"Надявам се, че надпреварата във въоръжаването може да бъде спряна и ядреното разоръжаване да продължи", каза той. Горбачов и президентът на САЩ Роналд Рейгън положиха началото на този процес преди 30 години.Бившият съветски лидер говори след премиерата в Москва на филм на германския автор и режисьор документалист Вернер Херцог, базиран върху техни диалози.

В друго изявление също днес Горбачов изрази загриженост от "опитите светът да бъде върнат в миналото" и предупреди, че нов цикъл на надпреварата във въоръжаването представлява най-голямата опасност сега.

Той е дълбоко обезпокоен, че "някои хора говорят за ядрена война като за нещо допустимо, готвят се за нея и обсъждат възможни сценарии".

ВИЖТЕ ОЩЕ:Тайният пророк на КГБ проговори! Ще ви изуми с предсказанията си за руският Президент Путин!

Навремето аз и Рейгън се съгласихме, че ядрена война не може да бъде спечелена и никога не трябва да бъде водена и това трябва да се помни и днес, подчерта Горбачов.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

2 коментара:

  1. А къде беше ти бе, дърт некадърнико, когато си свали сам гащите пред Рейгън и западните гадове, и разтвори бузки сам, без вазелин! Защо разруши системата, вместо да я реформираш до основи, както направиха в Китай. Всичко което виждаме днес е следствие на твоите ужасни геополитически грешки!

    ОтговорИзтриване
  2. Да се промени нещо,винаги е предизвикателство.Извършеното от Михаил Горбачов,промени света ,към по добро.

    ОтговорИзтриване

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив