Потъването на „Титаник” е не само голяма трагедия за хиляди хора, но и част от добре обмислен план, свързан със създаването на Федералния резерв на САЩ, институцията, която и досега държи монопола върху долара-националната валута на страната.

Това се казва в една от конспиративните теории около гибелта на кораба, която продължава да вълнува хората по света . Теорията накратко е следната: трима от най-влиятелните мъже в икономиката и финансите на САЩ по онова време-началото на 20 век са се намирали на кораба.
Тяхната смърт на практика отваря вратата за създаването на американската централна банка, каквато е ролята на ФЕД

Това са банкерът Исидор Щраус, собственикът на верига магазини и един от най-богатите по онова време хора Бенджамин Гугенхайм и милионерът Джон Джейкъб Астор IV-инвеститор, изобретател, писател и бивш полковник от армията на САЩ. Това са и най-яростните противници на идеята за създаването на ФЕД, подкрепяна както е добре известно от Ротшилд, Рокфелер и Джей Пи Морган.

Когато Федералния резерв започна да функционира, тези трима банкери взеха в ръцете си възможността да определят пътя на световните финанси, защото решаваха колко да печатат от американските пари, най-сигурната и твърда валута доскоро в света.

Последните световни икономически кризи ясно доказват, че основната причина за тях е именно безконтролното печатане на пари и инфлацията, което това действие предизвиква. Според експерти, от 2000 година до днес щатската валута и британския паунд са загубили заради инфлацията 99% от покупателната си стойност.

Във версията се напомнят и много интересни подробности. Например тази, че корабът „Титаник” е бил практически собственост на Джей Пи Морган, който е финансирал построяването му, пише Блиц. Още по-любопитно е и това, че финансистът е трябвало също да е на борда по време на първото плаване, но е отменил пътуването си в последния момент по неизвестни причини.

Намесен е и орденът на йезуитите-единственият фотограф на кораба е бил от Ирландия и член на този орден, а и капитанът Едуард Смит също е бил йезуит, макар че доказателства за това досега не са публикувани.

Как обаче точно е предизвикана катастрофата и дали целта на потъването на „Титаник” и смъртта на над 1300 души е била цената за създаването на ФЕД, засега никой не посочва. Въпреки това въпросите остават и може би в бъдещето ще бъдат открити и отговорите.

/БРАДВА.БГ/
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

2 коментара:

  1. Да бе, глупости! Ще пренаписвате историята в стил световната конспирация, ала-бала-хуй!

    ОтговорИзтриване
  2. Който е живял по това време знае истината.

    ОтговорИзтриване

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив