Иван Лебедев, медицински работник в психоневрологично отделение в старчески дом, се премести от Астрахан във Волгоград, взимайки със себе си и своите домашни любимци - два териера и един вълк, с които в момента живее в едностаен апартамент.
По думите му вълкът е много по-умен от кучетата - може сам да си отваря прозорци и да включва лампата. Взел го е от фермери от Астраханската област, които го намерили във вълче леговище край селото си. Вълчицата обаче е избягала, изоставяйки малките си.

"Преди година и половина бях с кучетата си във Волгоград на състезание. Имам два немски ловни териера с документи и дипломи. Занимавам се с това професионално. Фермерите ми се обадиха по телефона и ми разказаха за вълците. Казах им, че ще взема два. Когато пристигнах взех този, който дойде при мен, дори махаше с опашка. Другият взе мой приятел. Той обаче избяга от него - започнал да напада пилета и гъски и хората го убили. А този тук, както изглежда, успях да спася", разказва Лебедев пред РИА "Новости".Вълкът не се страхува от него, което е доста рядко и необичайно, твърди Лебедев. Точно затова решава да го вземе. В бъдеще планира да се занимава и с развъждане. Например в Перм са кръстосали куче и вълк, а техните потомци сега охраняват границата.

"Прибрах вълка в квартирата си, тогава все още живеех в Астрахан. През февруари 2018 г. се преместих във Волгоград, защото дъщеря ми беше приета в местния университет. И сега сме аз, дъщеря ми, две кучета и един вълк. Живеем заедно в едностаен апартамент", допълва Лебедев.

Развъдчикът отбелязва, че вълкът е ваксиниран и регистриран в градската ветеринарна служба, има и паспорт. Засега има само три постъпили оплаквания от домашния любимец на Лебедев и то не от съседи, а от случайни минувачи. След нужната проверка полицията не е предявила никакви претенции към вълка.

"С вълка се разхождаме по два пъти на ден в продължение на три часа. След разходката той спи, а аз отивам на работа в дом за възрастни хора. Работя като физиотерапевт в психоневрологичния отдел. През почивните дни прекарваме по 10 часа извън града. Планирам да купя земя и да се преместим там с вълка. За нас ще бъде по-добре", допълва Лебедев.

Източник:bg.rbth.com
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉 СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив