Български турист, попаднал в Хавана, останал изумен от това, което видял в най-обикновен хранителен магазин.
Беден асортимент и само няколко продукта. Както пише Владо Тилев, който е заснел видеото: "Магазин за хранителни стоки в центъра на Хавана!

Специално за тези, които имат носталгия по социализма!" Видеото бе публикувано преди дни в социалните мрежи и оттогава има десетки споделяния.

Любопитно за Кубинска революция:

През 1953 г. 120 въоръжени атакуват казармата Монкада. Фидел Кастро е осъден на 15 години затвор, но скоро е амнистиран. Фидел Кастро отива в Мексико и там заедно с Ернесто Че Гевара организира въстание. През 1956 г. въстанието търпи поражение, Фидел Кастро обаче успява да реорганизира въоръжените си отряди и продължава борбата. Корумпираната система на Батиста е подържана от САЩ. Тесен кръг от богати властимащи изнасят кубинското национално богатство в САЩ. Фидел Кастро е приет с резерви и от Хрушчов поради несъгласието си със сталинистките форми на управление в СССР по това време. Към 1 януари 1959 г. цялата страна вече е на страната на Кастро, Батиста тайно емигрира в чужбина, изоставяйки Куба, намираща се в състояние на гражданска война.

Фидел Кастро става министър-председател. Започват национализациите. Хиляди едри собственици на селскостопански земи бягат в чужбина с капиталите си. Изнесени са големи количества културни ценности и златни предмети. В Куба започва период на комунистическа диктатура, поддържана от СССР.

ВИДЕО:


РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

11 коментара:

  1. Що не спрете с инсинуациите...кажете че има опашки и за захар..как не умряха всички за 60 години,бе

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. На глупаците майка им е все бременна.

      Изтриване
    2. Писна ми....Сега понеже не сме в соца, ядем "много хубава" храна, която и домашните животинки не искат да погледнат

      Изтриване
  2. Айде сега да махнем от магазините в България всички фалшименто храни, да видим ще останат ли колкото на снимката.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Значи в Куба са по-добре заредени? Абе да ви еба майката нещастни цървули! Не измряхте ли бе да еба вашта майка крастави помияри? Само сеч и клане за вас гиди мръсни селяндури!

      Изтриване
  3. Поне няма блъсканица като у нас , когато има ПРОМОЦИЯ /, понеже след 2-3 дни изтича срока на годност !

    ОтговорИзтриване
  4. Сигурен съм , че при Фидел не е било така !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Разбира се, че не е било така! И толкова нямаше тогава.А ти върви при кастро, герги тарабата, тодор правешкия мангал,ленин,сталин и останалите помийни плъхове и заведи и останалите дрипльовци.Там да си спомняте за "соца" и да се напикавате до ушите.

      Изтриване
  5. Излиза, че най- важни са магазините...
    Да, за бедните духом.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ganjo ne se najade i prez soca i sega

      Изтриване
    2. Що бе дъртако? Вие богатите духом нямате ли нужда от заредени магазини? а, да ти еба майката курвенска миризлив цървулко?

      Изтриване

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив