Не само че бе освободителка , и не само на България , ами на цяла централна и източна Европа и снимката която публикувах по долу го показва.  Германофилските агентурни мрежи продали се на германците за пари като Ал.Цанков избягал с тях накрая , Б.Филов , Н.Михов , Кирил княза, полк. Костов бившия началник на военното разузнаване до 1943г , Ан.Праматаров , Н.Гешев и др. от царската Държавна сигурност това са все национални предатели и ги осъди Народния съд на разстрел и ги убиха и то без гроб - там в сгурията общо ги заровиха с булдозер.Така че тея дърти дрисни не ставаха .

Англо-американофилите Константин Муравиев и компания искат да дадат България на САЩ и Великобритания да я окупират и да пуснат и турската армия да окупира южно българските предели , та кръвниците турчиля да откъснат още предели от страната , а англо-американците да подарят южна България и на гърчулята.За продажността на Муравиев на англо-американците свидетелстват два истоически докумнета които поведението му е преценено осъдително. Първия е от военнопрестъпника полк.Христо Тумбин който гледа да се присламчи на вече ясната военно-политическа обстановка в България , като същия пише до про-съветския генерал Иван Маринов - министъра на войната протест че с разрешение на премиера К.Муравиев английски и американски офицери , тайно пристигнали в София са им дадени всички карти на Генералния щаб да ги снимат и са разбрали всички военни тайни на Българската войска , които казва Тумбин в доклада дори на германците не сме ги давали и всичко това заради както казва той слугиндажеството на Муравиев.

Маринов споделя че това не правилно и забранява достъпа на англо-американски военни до картите на Генералния щаб и казва че ние трябва на СССР да се осланяме , а не на хора желаещи да ни дадат на Турция. Второ свидетелство го казва министъра без портфейл банкера - народняк Атанас Буров . Муравиев тръгва да му се репчи че Буров протестирал срещу разстрела на демострацията при Майчин дом на 6 септември 1944г , и му казал да внимава че той Муравиев бил в затвора 20 те години при Сговора , а Буров бил на власт и това нямало да се хареса особенно на руснаците като дойдат. Буров не се стърпява и му казва " Да ама после ти беше в царското разузнаване и предаваше другарите си земеделци на Обществена безопастност и Тета секция при Щаба на армията и това аз непременно ще го кажа на руснаците като дойдат и след това -тежко ти." Въобще Атанас Буров казва за Муравиев че е национален предател в полза на САЩ и Англия.Така на 9 септември 1944г по план обмислен няколко дни преди това ОФ -БКП , БЗНС "Пладне" , РП и СДП в сговор с генерал Иван Маринов - той и зет на Георги Кирков , поручик П.Вранчев , капитан Щерю Атанасов , капитан Петър Илиев - офицер началник секция в Министерство на войната и от 1934г насам член на БКП , капитан Димитър Попов - командир на Прожекторната група при ПВО на Софийския гарнизон и член на БКП , капитан Веселин Вълков - началник на учебната рота при Военното училище в София , подполковник Владимир Стойчев , полковник Дамян Велчев и полковник Кимон Георгиев , Общовойсковия камионен полк и Бронираната бригада вземат властта като старите министри от мурравиевото правителство са свалени и арестувани и на тяхно място идва правителството на ОФ на Кимон Георгиев .

Скоро след това националния предател К.Муравиев е осъден на доживотен затвор от Народния съд , а Хр. Тумбин - на смърт. България обявява война на нацистка Германия и Българската армия се бие на фронтовете против германците които разгромява ( хитлеристите не са очкавали че БНА ще им пробие отбраната ама става ) и освобождава Югославия , Унгария и част от Австрия. За това как се посрещната съветската армия и българската народна армия в Унгария доказва тази снимка на която дядо ми Алекси Иванов тогава ефрейтор от Първа българска армия в с.Драва- Чехи се радват на победата със съветски войници от Трети фронт и с български войници -1945г.. Унгарците пеят храбро , а съветските войници сиаят от радост, а българските войници са горди че съвместно с братята руси , през Отечествената война 1944-1945

Коментар на Алекси Иванов /без редакторска намеса/
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉 СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив