През 1989 г. певицата получава за втори път специалната награда "Златен лъв", която я отличава, като най-хитов и популярен изпълнител за изминалата 1988 година. Подобна награда имат и Модърн Токинг, когато са на върха на славата си през 1985 и 1986.

Въпреки развалените си отношения с Дитер Болен, Си Си Кеч работи с него до средата на 1989 г., напуска Германия и се премества да живее в Лондон. В същото време в Германия се появява албумът "Super 20". Това обърква феновете. В албума има само стари песни, като водеща песен пусната като сингъл е "Summer Kisses". Песента съвсем не е лоша, но не постига успеха, който са имали предишните и сингли.

На гостуването си в Испания певицата се среща с екс-мениджъра на Джордж Майкъл Саймън Бел. Той е заинтересуван от нейния глас. Поканва я в Лондон и я запознава с Енди Тейлър – продуцент и екс-участник на групата Дюран Дюран, с когото подготвя няколко песни за новия си албум. Запознава се с JO DWORNIAK и Дейв Клейтън, които също правят няколко песни за Каролина. В края на краищата е пуснат албума "Hear What I say" (Чуй какво казвам), издаден от нова звукозаписна компания – "Polygram Metronome". Във връзка с работата по албума Си Си Кеч споделя: „Чувствам се много щастлива. Това е първият път, когато съм била в производството на албум от началото до края. Никой не е взел никакво решение, без да иска становище от мен и съм в съавторство в 7 от песните“. Песните в албума звучат много по-различно от предишните.

В края на 1989 г. е пусната първата не Боленова песен от албума, озаглавена "Big time", чието звучене е съвсем различно от познатия ? дотогава стил Hi-NRG! Когато обаче това става, в Германия Дитер пуска контра-сингъла "Baby I need your love". Това е една от причините за неуспеха на "Big time". В същото време Болен предявява съдебен иск, тъй като той е регистрирал псевдонима "C.C.CATCH". Започват съдебни спорове между него и Каролина Мюлер и в крайна сметка съдът отсъжда псевдонима в полза на певицата, като нейно сценично право, а Каролина Мюлер е длъжна да заплати за него милион и половина долара на Дитер Болен. В клипа на сингъла "Big time" Си Си Кеч е представена с нова визия – тъмна къдрава дълга коса, а дрехите ? са изцяло черни. Песента обаче няма успеха на старите Боленови песни.

След пускането на втория сингъл от албума "Midnight hour" Дитер Болен пуска втори контра-сингъл – "Good guys only win in movies". "BMG" прави бойкот на "Polygram Metronome" и проваля успеха на албума. Си Си Кеч разбира, че Дитер Болен ще води тази война и занапред, за да провали всичките ? бъдещи проекти, доколкото може. В публичното пространство отекват думите му отправени към Каролина: "Аз те създадох и аз ще те унищожа!" По повод на това тя решава да прекрати за известно време музикалната си кариера. Въпреки това в годините от 1990 до 1998 откликва на всяка покана за концертни гостувания, като твърде често посещава бившия СССР, където се ползва със забележителен успех.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив