Кеч боец и артист, висок 2.24 метра и тежи 236 кг. Баща му Борис Русимов е българин от Балкана, от с. Рибарица, Тетевенско, а майка му полякиня от село Коритница, Източна-централна Полша.

Той бил голям образ, винаги плащал сметката в ресторанта, купувал на всички ядене, дори на целия снимачен екип на филма "Принцесата булка". Пред него Арнолд Шварценегер изглежда, като слабак /стигал му до рамото/. Ако някой автомобил му пречел на паркинга, той просто го премествал сам. Въпреки че бил професионален спортист и то най-високо платения в историята на Кеча WWWF, той никога не тренирал с тежести, а предпочитал да пие бира по цял ден, обичал да играе на карти и бил голям добряк. 

Изяждал по 12 пържоли и 13 омара на един обяд. Интересен факт за него е, че кучетата, дори най-силните и опасните - добермани и немски овчарки само му хвърляли един поглед и по най-бързия начин изчезвали с 200. Андре бил вдъхновение и спечелил уважението на такива имена, като Хълк Хоган, а Скалата го наричал "чичо Андре". 15 години поред бил непобеден в Кеча. Умира на 46 години от инфаркт в съня си, има една дъщеря. 

През 2018 година HBO направиха много интересен документален филм за него, който обаче, до момента, не е закупен от нито една българска телевизия, за да се покаже поредния забравен българин. В документалния филм за него своите спомени разказват Винс Макмахън /създателя на модерния кеч/, Хълк Хоуган, Арнолд Шварценегер, Били Кристал /актьор/ и други легенди на кеча, културизма и обществения живот. Начинът му на живот е бил от българските гени и макар да е роден във Франция, той си остава до края българин, както и баща му. Трябва да му бъде направен паметник в Тетевен, огромен паметник, за този огромен българин. Някои от противниците му буквално са се парализирали от страх на ринга и са яли много бой от него.

Източник:ФБ-страница,Кеворк Кеворкян

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉 СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив