При отварянето на бойната машина на мястото на водача са намерени останките на младши лейтенант танкист. Той имаше пистолет с един патрон и бележник, а в бележника имаше карта, снимка на приятелката му и писмо с текст който ще Ви просълзи:

25 октомври 1941 г. "Здравей, Варя! Не, няма да се срещнем с теб. Вчера по обяд разбихме поредната колона на Хитлер. Фашистки снаряд проби страничната броня и избухна вътре. Докато бях с танка в гората, Василий умря.

Раната ми е жестока и тежка. Погребах Василий Орлов в брезова горичка. Василий умря, като нямаше време да ми каже нито една дума, не предаде нищо на красивата си Зоуи и русокосата Маша, която приличаше на глухарче в пух.
Така един от трите танка остана. По тъмно бях в гората. Нощта премина в агония, загуби се много кръв. Сега по някаква причина болката, която изгаря през целия гръден кош, утихна и в душата е тиха.
Жалко е, че не направихме всичко. Но направихме всичко възможно. Нашите другари ще гонят врага, който не трябва да ходи из нашите полета и гори.

Никога нямаше да живея такъв живот, ако не беше ти, Варя. Винаги си ми помагала: на Халхин Гол и тук. Вероятно в края на краищата, който обича, е по-мил към хората.
Благодаря, скъпа! Човек остарява а небето е вечно младо, като очите ти, които можеш само да гледаш и да се възхищаваш. Те никога няма да остареят, никога няма да избледнеят.
Времето ще отмине, хората ще лекуват раните, хората ще строят нови градове, ще отглеждат нови градини. Ще дойде друг живот, ще се пеят други песни.
Но никога не забравяйте песента за нас, за трите танкиста. Ще имате красиви деца, пак ще обичате.
И аз съм щастлив, че ви оставям с голяма любов към вас.
Вашият Иван Колосов "
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

9 коментара:

  1. Пълни глупости !!! ..... как пък никой НЕ се усети че това НЕ е Руски танк ..... а Немски Панцер ???

    ОтговорИзтриване
  2. Пълни глупости !!! ..... как пък никой НЕ се усети че това НЕ е Руски танк ..... а Немски Панцер ???

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нали трябва да има драма

      Изтриване
    2. Когато не разбираш нещо не се изказвай. Това е Т34. Погледни ходовата част. Там е разликата между немските и руските танкове.

      Изтриване
  3. Танкът не е руски. Поне не е Т 34. Куполът на 34ката е заоблен отвсякъде и оръдието е по дълго. Освен това ходовата му част е с малки носещи ролкови колела на два реда, а този е с гумирани такива едноредови.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това е точно Т-34! Ходовата част на Т-34 е с големи ролки и купола е разположен в предната част, а панцер е с малки ролки и купола разположен в централната част.

      Изтриване
  4. Стар руски танк,БТ-2 от 1931г,по закупена американска технология,изобретение на Уолтър Кристи от 1929г,продал танка и технологиите за 100000долара,производство до1941г

    ОтговорИзтриване
  5. Категорично Т-34/76

    ОтговорИзтриване
  6. категорично не е Т-34, а е БТ, масов танк в ръската армия в началото на войната.

    ОтговорИзтриване

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив