Най-вкусен си остава домашният суджук и домашно направените колбаси, приготвени вкъщи от прясно месо по стари изпитани домашни рецепти. Сами можете да направите суджук, с който да черпите близките си и гости. Да си замезвате с удоволствие, след като е готово домашното вино.

За настоящият суджук са ни нужни следните продукти:
10 кг говеждо месо, 250 г сол, 10 г селитра, 10 г захар,25 г смлян чер пипер,25 г смлян кимион, 10 г стрита чубрица /по желание/.

Приготовление: Месото се нарязва на късове по 8-10 см, подходящи за домашната месомелачка. Измива се и се оцежда. Накисваме сухи говежди черва, нарязани на дължина около 45 см за един час във хладка вода. Месото /не трябва да има влага/ се смила / внимателно, без да се мачка/омесва се с подправките, солта и захарта и се оставя да престои едно денонощие на хладно, като се през 6 часа се меси. Червата се връзват от едната страна и се пълнят бавно със сместа, не трябва да има въздух вътре. Ако случайно има въздух, червата се дупчат с игла да излезе. Правят се "подкови”. Окачват се на проветриво място /10-12 градуса температура/ на 10 см едно от друго. През пет-шест дена се валцуват с точилка и пресоват с тежест /общо 4 пъти/. Сушенето продължава 30 дни.
След това - извадете домашното червено вино, нарежете си суджук и да Ви е сладко.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

1 коментар:

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив