Даниела Терзийска, жената, която преди 16 години уби 3-годишния си син Пепи Терзийски и предизвика такъв хаос в държавата, че едва не свали тогавашното правителство на Иван Костов, към днешна дата е жива, здрава и видимо дебела, пише „Всеки ден“. 

Терзийска е качила поне 20 килограма от предишната си визия. Вчера около 14 ч. тя се качила в тролей номер 1 от спирката на пл. „Руски паметник“. Малко по-нагоре на бул. „Цар Борис III “ се намира и жилището й.

Убийцата беше сама и облечена с дънки, яке и червена риза. Почти никой от пътниците не я разпозна. Най-вероятно заради състарената й и наедряла фигура. Не изглеждаше и луда. Именно заради уж нарушеното й психическо състояние преди 16 години прокуратурата я освободи от наказателна отговорност. Даниела слезе на спирката на Софийския университет. Никой не я чакаше там. Продължи пеша в посока ул. „Шипка“, където се загуби от погледа ни.

Според слуховете от няколко години Даниела има нов спътник в живота, който е разведен и има син. Макар че момчето е голямо, Терзийска се грижела за него, когато то посещавало баща си. А с първия си съпруг и баща на Пепи – таксиметровия шофьор Стоян Терзийски, убийцата не поддържа никакви отношения.

3-годишният Пепи бе открит удушен в Южния парк на 16 март 2000 г. 


Часове след изчезването му пред парламента се събраха хиляди таксиметрови шофьори, колеги на бащата на момченцето. Правителството на Иван Костов бе на косъм да падне заради убийството на детето. Причината бакшишите да блокират София бе първоначалната информация, дадена от Терзийска, че някой е отвлякъл детето й, докато тя го водела за детската градина в 8 сутринта. След като обаче тялото на Пепи бе намерено, за престъплението бе задържана майката Даниела.

Пред психолог на МВР тя призна за зверството, което е извършила. В разпита, записан на видео, Терзийска прави пълни самопризнания – че е убила детето си вкъщи, взела такси, чийто шофьор й бил познат отпреди години, и пуснала трупчето в езерото на Южния парк. Плика, в който пренесла момченцето, и въженцето, с което го удушила, хвърлила в кошче до пазара „Иван Вазов“. След това с такси се прибрала и казала, че Пепи е отвлечен. Запис от охранителна камера на бизнес сграда също показа, че тя носи тялото на момченцето в голям плик.

Даниела Терзийска обаче така и не лежа в затвора. Тя бе освободена, защото страда от циклофрения, която бе доказана от няколко психиатрични експертизи. 


„Даниела не е убила Пепи“, казва съпругът й Стоян Терзийски в едно от малкото си интервюта, дадени години след трагедията, въпреки че се развежда с нея „Това не е възможно и един ден истината ще излезе. Не може да съм такъв кретен всичко да се случи едва ли не пред очите ми. Бил съм постоянно вкъщи и имам наблюдения. Знам как съм я оставил сутринта и как се грижеше за детето. Тя чистеше апартамента по няколко пъти на ден. Никога не е повишавала тон на сина ни, никога не му е посягала. Животът ни беше идеален“, твърди бащата на Пепи. Той обаче признава, че жена му е имала мания за следене, на която не е обръщал внимание.

След убийството на сина му Стоян заминава за Англия. Къса връзката си с Даниела. Двамата дори не се чуват по телефона. Тя заживява с друг мъж в апартамента, където според разследването е удушила малкия Пепи. „Видяхме се за последно с Даниела през 2003 г. Работеше на паркинга на Българския туристически съюз. Съвсем инцидентно беше. Много е странно, но не сме говорили за Пепи.

Нямам злонамерени чувства към нея. Не искам да й се бъркам в живота. Живее с друг човек, когото никога не съм виждал. Аз също имам ново семейство и дете. След случая с Пепи всичко ме притеснява. Това си остава рана и притеснение за цял живот. Сега съм постоянно на тръни и от това страда детето ми. Няма я тази свобода, винаги трябва да има човек около него. Продължавам да живея с мъката по Пепи“, казва още Стоян Терзийски.
Източник:1den.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

1 коментар:

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив