Тези от вас, които не са твърде млади, със сигурност помнят огромния успех, с който премина по малкия екран сериалът "Седморката на Блейк". Първият сезон беше излъчен някъде в средата на 80-те, а две-три години по-късно пуснаха и втория. По онова време фантастичните филми бяха рядкост, затова жадните за зрелища български зрители се залепяха за телевизора в началото на всеки епизод и не се откъсваха до самия му край. Това с особена сила важеше за нас, учениците, които с огромен ентусиазъм си правехме "гривни за телепортиране" и си играехме на "Блейк".През 1977 година сценаристът на Би Би Си Тери Нейшън предлага проект за фантастичен сериал, в който група престъпници-революционери се бори срещу тираничната Земна федерация. Първоначално се предвижда Блейк да има седмина спътници, но по финансови причини броят на героите е орязан до шестима, включително самия Блейк, а по-късно стават даже петима. За да няма несъответствие със заглавието, е дадено мъглявото обяснение, че компютрите също са членове на екипажа, като по този начин числото се "допълва" до седем.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

5 коментара:

  1. В България филма свърши на най-интересното място и повече не се чу нищо за него. Години по-късно си изтеглих всички сезони и ги почнах от начало. Вярно, че е малко трудно да се очупи възприятието, когато си свикнал на съвсем други филмови похвати в момента, но човек се справя с всичко. След първите две,три серии вече го гледах със силно желание.
    Учудващо беше, че в един момент , корабът "Освободител" бива унищожен и групата продължава със съвсем различен кораб излитайки всеки път от планета. Странна трансформация :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да и накрая Блейк отново се появи и Ейвън го уби нещо странно стана

      Изтриване
  2. Да беше доста по-добро от повечето неща, които даваха по Българска телевизия. Сега като се замисля, това отразява разликата в системите, макар тогава да не съм го виждал така.
    У нас филми на килограм, за да се изхарчат предвидените в плана средства и да се отчете дейност и растеж. (Тази година ще имаме толкова и толкова процента растеж, ще се произведат толкова и толкова филми, стандарта на живот ще нарастне с Х филма на година.....) Дали ще имат смисъл тези филми и дали някой ще ги гледа тези филми в плана не са взели предвид - важното е, че има филми и са произведени толкова и толкова метра кинолента и пр.
    То и със заводите същата работа - ето направихме ви (дали работят и дават печалба това е друга тема, важното е че са направили)
    На запад обратното - филма се прави за да се гледа и да носи приходи. Ако не се гледа не се прави и не се харчат пари на вятъра. Затова като ти пуснат по телевизията “Седморката на блейк“ и „Селянина с колелото“ гледаш „Блейк“ ако имаш избор. “Селянина с колелото“ го гледаш, ако нямаш избор.....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Доста тъпоумно изказване. Нормалния човек гледа с интерес и Блейк и Селянина с колелото. Седморката на Блейк е един от малкото филми, които могат да се гледат. Докато Селянинът с колелото е едн от многото от онова време които ставаха за гледане. Това е истината.


      Изтриване

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив