Никога след това толкова хора не излязоха да подкрепят политическа партия или платформа. Разочарованията на хората  продължават  да се трупат през годините на прехода.Партията, която тогава изкара токова  българи на улицата, днес вече на практика я няма, тя се стопи, както се стопи и вярата на българите в политическата класа. 23 години след тази демонстрация на надеждата, премиерът тогава  обяви, че сме в най-тежкото положение като държава и общество. Нещо, което хората на Орлов мост, излезли на 7 юни 1990 година нямаше да повярват, че е възможно след толкова години демократично развитие.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

13 коментара:

  1. Началото на края на България.Стадо заблудени овце

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вие сте заблуден, на мен сега ми харесва повече! На 56 г. съм, не съм по- богат но съм много по свободен и щастлив, и пътувам по света където си пожелая, без да искам разрешение от някого!!!

      Изтриване
    2. А вие знаете ли колко "свободни хора' не могат да си позволят елементарни неща като нормална храна,нормално здравеопазване и мн.др.все нормални и необходими неща....а вие говорите за пътувания в чужбина !!!!!

      Изтриване
    3. Пътувал бил по света...
      Алооо такива като тебе дето пътуват по света сте една шепа хора, а останалите мизерстваме тука благодарение на това изчадие което наричаш демокрация!
      К'ва демокрация бе? Пълна анархия!
      Имам цял куп дипломи загубих половината си живот да уча и за к'во?
      За да блъскам по 12 часа на ден за 35лв, и не съм само аз, а над 90% от младите хора. Знаеш ли колко професии са сменили повечето млади момчета и момичета до 30 годишна възраст? Сигурно над 10, и защо? Щото обикновено условията които ти поставя чорбаджията и вечното бавене на плащанията както и факта че обикновено не ти изплащат всичко което ти дължат а ти дават някой лев колкото да преживееш следващите два-три дни те карат да се махнеш, но се махаш само ако имаш право на този избор, а много хора нямат тази възможност и просто навеждат глави и продължават да блъскат, за да може боклука да си пълни гушата.
      А ти ми говориш че си бил пътувал по света... Ами прав ти път, пътувай, ама не ми обянвай че преди 89-а било по зле!
      Да ти пикам на демокрацията, всички тия боклуци дето ни разсипаха от всякъде - на разстрел!

      Изтриване
  2. Sram me e 4e i az bqh ot tqh no burzo se osyznah

    ОтговорИзтриване
  3. Някои тогава силно повярваха на въздухарите от СДСто, скачаха, викаха и се радваха - че "комунизмът си отива" ... Но комунистите останаха, пребоядисани в разни цветове, а най-номенклатурните от тях бяха назначени за капиталисти, и ни разказаха играта!

    ОтговорИзтриване
  4. Ste tursim nie spokoistvieto i sigurnosta ot bai toshovo vreme ama nqma lesno da se vurne

    ОтговорИзтриване
  5. ако знаеха какво се задава щяха да ревът и да се молят режима да не си отива

    ОтговорИзтриване
  6. Не си отиде за съжаление режимът- все същите си сте..

    ОтговорИзтриване
  7. Имаше хора, които предупреждаваха какво ще стане, но бяха заклеймявани като "мръсни комунисти" и "червени боклуци".
    А после когато всички предсказани от тях дивотии се случиха им се задаваше въпроса "Откъде знаеше, че така ще стане?"

    И никой не си даваше сметка, че хората, които предупреждавха какво ще стане, просто бяха проумяли, че заменяйки соца с неолибералистки капитализъм непременно ще доведе до колапс.

    ОтговорИзтриване
  8. Абсолютно съм съгласна с Bubbles!! Помня митингите 97'ма. Майка ми ни взимаше с нея. Помня и митингите от 2013-2014 година защото присъствах.. Но съжаление.. Промяна няма!! Живея един такъв живот.. На вечен преход и криза. И не се шегувам! Това са спомени трупани цели 25 години! Друго, по-различно от "преход" и "криза" не се използва в политическия жаргон. Та.. Питам аз "пътуващия".. На чий гръб са тези пътувания защото на мен ми е трудно, да не кажа невъзможно и на море да отида, ако разбира се не е за работа, която да те изпие за 14-те часа потен труд, 7 от 7..?!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Съгласна съм с Бублес какво беше при соца да ходиш 14 дни на море в мръсни бунгала само военните и полицаите бяха с хубави условия да чакаш 15 години за жилище и кола много добре поимня митингите на Орлов мост присъствала съм и трябваше това да стане аз също много пътувам и си спестявам пари а вие такива дето само ревете че нямату пари и за море не може да си организирате живота а пътуването е просто нещо много ценно образователно и а тогава соца ще ми разправя колко хубаво било да няма интернет и техмика както сега тя толкова напредна
      Света е село с тези компютри и евала че доиде такова време Даи Боже ще се управи и младите ще доидат да си поискат България българина е най-умния и издържливия човек че една криза само му стига да го събори

      Изтриване

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив