Французойката Изабел Бойе през 1878 г.става модел за Статуята на свободата.Ще ви разкажем защо скулпторът го е избрал, за да създаде символа на Америка.  ...

На 20 години тя се омъжила за 50-годишния производител на шевни машини Айзък Сингер, а след смъртта му става най-богатата жена в страната.

Красива, богата, интересна дама никога не е оставала без внимание.  Не е изненадващо, че тя била избрана за модел на Статуята на свободата: в крайна сметка тя олицетворявала сбъдната американска мечта.

След като останала вдовица, Изабела започва да пътува из целия свят, търсейки нови интересни познанства и предизвикателства, била още много млада, за да се погребе под траурните одежди. Тя се омъжила повторно за холандския цигулар Виктор Робстет, който е световна знаменитост и граф, така че Изабела станала и графиня. Скоро Изабела станала звездата на светските салони в Америка и Европа, и е канена на всички светски събития. На едно от тях тя се запознала с известния френски скулптор Фредерик Бартолди., който просто търсил модел за Статуята на свободата, която е замислил.

Бартолди толкова бил впечатлен от лицето на Изабела, че решил да я използва като модел на своята на своята скулптура.

Избела се омъжила и за трети път на 50 годишна възраст за Пол Сохеж, известен колекционер на скъпи произведения на изкуството. Живяла е до 62 години и умира през 1904 година в Париж. А статуята с нейното лице продължава да се издига над остров Бедлоу, символизиращ основната американска гордост - Свободата.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив