Канадско-американският актьор Киану Рийвс е известен в десетки държави със своите роли в „Матрицата“ (1999), „Адвокат на Дявола“ (1997) и други популярни филми, но много по-малко хора по света са наясно с необичайните и трагични обстоятелства в неговия живот и с всичко, през което е минал. Видеоклип, публикуван във Facebook, разказва накратко за съдбата му. Видеото, както и други подобни на него за Киану Рийвс, беше споделено в последните седмици хиляди пъти и послужи за мотивационен материал, който да увери хиляди хора, че винаги има път напред човек да се справи с трудностите, че това, което ни се струва проблем всъщност често не е и че този актьор не е като всички останали. Преди да стане богата филмова звезда, Киану Рийвс преминава през серия трагични събития. Той е роден в Бейрут, Ливан. Син е на дизайнерка на костюми и геолог.

Майката на Рийвс е англичанка, а баща му американец с хавайски, китайски и английски произход. Тя работи в Бейрут, когато среща бъдещия си съпруг. Бащата на Рийвс работи като неквалифициран работник, но бива пратен в Хавайския затвор заради продажба на хероин. Той изоставя своята съпруга и семейство, когато Киану е на 3 години и Рийвс изобщо не поддържа отношения с него. Рийвс е кръстен на своя чичо – Хенри Киану Рийвс. Киану е хавайска дума, която означава „хладен лек вятър над планините“. Майка му се развежда и се мести първо в Австралия и после в Ню Йорк. В Америка тя среща Пол Арън – режисьор в Бродуей и Холивуд, за когото се омъжва. Двойката се мести в Торонто, Канада, но се развежда през 1971.

По-късно, през 1976, майката на Рийвс се омъжва за организатора на рок концерти Робърт Милър, но се развежда и с него през 1980. Четвъртият й съпруг Джак Бонд е фризьор. Техният брак се разпада през 1994 година. Баби и дядовци отглеждат Рийвс и сестрите му. В продължение на 10 години, от 13-ходишен нататък, актьорът не вижда и не чува баща си. Учил е в четири различни средни училища, което прави образованието му много трудно. Сестра му Ким е имала дислексия. Губи най-добрия си приятел, когато е на 23 години – Ривър Финикс умира от свръхдоза пред клуб в Лос Анджелис през 1993 г.

През 1999 г. любимата на Киану Рийвс Дженифър забременява с дъщеря им. Но детето е мъртвородено и това им коства връзката. Погребват Ава (8 месеца), а няколко седмици по-късно се разделят. Дженифър загива при автомобилна катастрофа 18 месеца по-късно, Рийвс трудно преживява това. Една от сестрите на Киану Рийвс е имала левкимия. Тя е излекувана. Впоследствие актьорът дарява 70% от парите, които печели от „Матрицата“, на болници за лечение на левкимия. Популярни са твърденията, че макар че е милионер, Рийвс може да бъде видян в метрото на Ню Йорк – това е истина, но той също така е и любител на мотоциклетите, кара и „Порше“, има ретро класически мотоциклети.

Източник: БЛИЦ
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив