Килим с портрет на Николае и Елена Чаушеску се продава в онлайн платформата за безплатни обяви OLX.ro за рекордните 45 000 евро. Обявата е от 15 януари т.г. и е на частно лице. Придружена е освен с няколко снимки на изделието и с удостоверение за автентичност. Изображенията на диктаторската двойка са на сиво-син фон в овална рамка. Размерите на килима, който е от вълна, са 2,95 м/2,60 м. Посочва се също, че изделието е ръчна изработка и за направата му са били необходими приблизително две години.

Изпълнението е дело на жени от Националния съюз на занаятчийските кооперации в Румъния UCECOM.Обявата за килима е публикувана и в други сайтове за безплатни съобщения в Румъния. Изделието се предлага за продажба още през 2015 г., но вероятно заради високата цена кандидати да го притежават не се намират. Наскоро румънска аукционна къща продаде на търг вещи на Николае и Елена Чаушеску. Сред тях бяха и два вълнени килима, обявени на първоначална цена по 1000 евро и продадени за по 1600 евро. На единия двойката е с родителите на Николае, а на другия – румънският диктатор е сам. Продадени са също ловният му костюм, шапка, обувки и чанта на Елена, две нейни снимки от плажа, всяка от които бе купена за 450 евро, и още много други вещи.

Николае Чаушеску е роден преди 100 години – на 26 януари 1918 г. Застава начело на комунистическа Румъния през 1965 г. след смъртта на Георге Георгиу – Деж, и управлява до падането на режима през декември 1989 г. Екзекутиран е заедно с Елена на 25 декември 1989 г. в казармите в румънския град Търговище.

Източник: monitor.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив