В средата на 80-те години сараевската рок-група „Цървена ябука“ придобива изключителна популярност в бивша Югославия с веселите си и закачливи песни, а вокалистът Дражен Ричл става широко известен и с участието си в комедийното телевизионно шоу „Надреалисти“. Безспорен лидер на групата е харизматичният Дражен Ричл, син на босненка и чех.


На 18 септември 1986г. групата тръгва за поредния си концерт от Сараево към Мостар с два автомобила. Клавиристът Дражен Жерич и барабанистът Дарко Йелчич пристигат на градския стадион в Мостар. Дълго отлагат началото на концерта, но останалите така и не идват. Тогава още няма мобилни телефони. Звънят в хотела, но и там не ги намират. Тогава си спомнят как са подминали един размазан Фолксваген край Ябланица.
ВИДЕО:

Не са и допускали, че техните приятели и колеги са в него. Съдбата на тримата от Фолксвагена е различна: Альоша Буха (24г.) – баскитаристът, известен и с невероятното си чувство за хумор, загива на място. Вокалистът Дражен Ричл (24г.) е откаран в кома с хеликоптер в Белград, но умира две седмици по-късно. Единствено китарисът Златко Арсланагич оцелява въпреки многобройните травми. Той така и не се съвзема от трагичния инцидент. По-късно напуска групата и емигрира в Канада.

Източник:www.zarata.info
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив