В сутрешните часове на 16 януари много служители и работници в Бургас закъсняват или въобще не могат да стигнат до работните си места. Улиците и тротоарите на града са заприличали на стъкло и хората се плъзгат като на шейна. След падналия дъжд и по-ниската температура се образува поледица. Още в 4,30 ч. от КАТ при МВР — Бургас, предупреждават дежурния в район „Чистота“ при „Благоустройствени строежи“ за опасността. Никаква реакция! Такива напомняния се правят и в 5, и в 6,30 ч., но пак безрезултатно.

Както се очакваше, много граждани трябваше да изпитат последствията от поледицата. При надлеза Бургас — Южното Черноморие автобуси, товарни и леки коли непрекъснато се пързаляха.

А според наредбите на окръжния народен съвет, всеки зимен ден дежурна кола на района е длъжна да проверява състоянието на този надлез и да разхвърля пясък или луга. Това обаче бе сторено с голямо закъснение. През това време в града и окръга стават 23 автопроизшествия.

Извършената проверка показва, че в район „Чистота“ разполагат с по 7 специализирани коли на смяна за посипване на заледените участъци с пясък и луга. Но тези коли не са били задействани в първите часове умишлено. Обяснението на ръководството е, че от опита през миналите години се знаело, че улиците замръзват едва след 6 часа. Меко казано, твърде странни разсъждения на едно ръководство. При това то е получило няколко предупреждения от отдел КАТ. Но кой да се вслуша в тях!

"Работническо дело",1981 година
*Използвана е илюстративна снимка

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив