Носталгията по „старите“ новогодишни програми и 75-годишния юбилей на Стефан Данаилов, който той отбеляза на 9 декември 2017 г., ни накара в празничните дни да потърсим една френска актриса, която през 1984 г. дори не подозира с колко голяма родна звезда е била на една сцена. Вероник Жано участва в празнична програма със Стефан Данаилов. Ето какво си спомни тя за това изживяване 33 години по-късно:

Кой се свърза с Вас през 1984 година?

Толкова беше отдавна, че не помня точно. Някой от продуцентската ми къща ме попита дали ще искам да отскоча до България, за да изпея песента „Comment ca va“ с един от най-големите ви актьори – господин Стефан Данаилов, за телевизионно предаване. Идеята много ми хареса и приех. Тогава още не бях чувала за Стефан Данаилов. Обясниха ми колко уважаван актьор е в България. Не бях запозната и със страната ви, но реших да отида, именно за да я видя. Не бях сама – отидохме заедно с майка ми. Разходихме се из София и много ни хареса. По много топъл начин ни посрещнаха хората там.

Какви очаквания имахте преди да дойдете?

Никакви. Чудих се как ли е животът зад Желязната завеса. Любопитно ми беше да разбера, да се запозная с хората… За жалост, не успях да видя много от София, нито от хората, защото беше много студено и беше много безлюдно. Напазарувахме си разни дрехи от магазините, но бяхме там само два дни. Едната вечер все пак ни поканиха на ресторант, където имаше музика, танци, фолклор, много беше приятно. Там бяхме всички, които работихме по предаването.

Имахте ли проблеми с комуникацията?

Доколкото помня, разговаряхме на английски. Помня, че имаше един мъж, който през цялото време ни придружаваше – предполагам, че беше от партията. Поради това не се чувствах много свободна, но поне и не се притеснявахме, защото така или иначе не знаехме къде се намираме.
Паснахте ли си добре със Стефан Данаилов, когато се запознахте? Докато сте на сцената, изглежда, че много добре се сработвате.

Много беше симпатичен, нямаше ни най-малкия проблем в отношенията ни. Разбира се, бяха ми превели песента, така че да знам какво се пее в нея. „Comment ca va“ е една весела песничка, която с удоволствие изпяхме.
Вие сте се снимала в няколко филма със знаменития Ален Делон. Бяха ли Ви казали, че Стефан Данаилов е считан за българския Ален Делон – не само като актьор, а също така и в обществото? Считали са го дори за плейбой по онова време…
Да, казаха ми. Но не съм някое наивно момиченце, че това да бъде някакъв проблем. А и господин Данаилов беше изключителен джентълмен – възхитителен, очарователен… Изобщо, много приятно си прекарахме.

Запазихте ли връзка с някой тук, след като си отидохте във Франция?

Не, това беше просто едно бързо „отваряне на скоби“ в моята кариера. Но за сметка на това, съвсем наскоро бях в Страсбург, където ме видя един човек и направо дойде при мен и ми каза – „Страхотно беше, когато се снимахте в България преди години!“ Представлението ми в София беше толкова отдавна, че аз съвсем го бях забравила и си казах: „Кога пък съм снимала филм в България?!“ И те ми казаха: „Когато пяхте със Стефан Данаилов!“ Стана ми забавно, че ми припомниха. Сега пък Вие ми се обаждате и ме връщате назад към същото. Странно е как от две места почти едновременно ми се припомня за това мое пътуване!

Обсъдихте ли някакви проекти, например да снимате филм тук?

Не, което е много жалко, защото аз обожавам да снимам филми в чужбина.
Защо именно с Вас се свързаха, за да дойдете в България?
Предполагам, че именно, защото съм се снимала с Ален Делон и следователно са искали да се направи съпоставка с друг именит актьор.

Дадоха ли Ви записа, преди да си заминете за Франция?

Не. Всъщност аз никога не бях гледала този запис, докато Вие не ми изпратихте линка във Вашия имейл. Много се зарадвах, когато го видях.

Казвате, че не сте поддържала връзка с никой в България – вероятно значи не знаете, че Стефан Данаилов беше министър на културата?
ВИДЕО:



Не, не знаех! Щеше да ме зарадва да участвам в някой фестивал на културата по негово време. Аз обожавам да снимам филми в чужбина и с голямо удоволствие бих снимала някой филм в България. Моля, предайте специално поздрави на господин Данаилов. Дано и той се сеща за това наше представление!

Източник:dariknews.bg

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив