Мистерия:Призраци на деца бродят около жп прелез в Дупница

Призрачни деца бродят в района на жп прелез край Дупница и предизвикват необясними явления. Вече няколко десетилетия в града се носят слухове за тяхното присъствие, като специалисти отбелязват, че духовете
на малчуганите не могат да се видят с просто око, но могат да се усетят информира сайтът retro.bg

Според една градска легенда мистичните създания са призраци на хлапета, загинали на жп релсите в края на седемдесетте години на миналия век. Учениците били на екскурзия със свои преподаватели.

За зла участ обаче на връщане на разходката, автобусът им се повредил и закъсал на влаковите линии. Малко след аварията по релсите минала тежкотоварна влакова композиция, която се блъснала в авариралото превозно средство, малко преди пътниците му да бъдат евакуирани. Вследствие на катастрофата загинали всички малчугани и техните преподаватели.

Години след този драматичен инцидент започнали да се случват странни и необясними явления в района, твърдят специалисти по свръхестествени въпроси.

Нощем, когато падне мрак, се чували странни звуци и шумове. Освен това неведнъж се случвало кола да закъса наоколо, а след миг с помощта на някаква невидима и необяснима сила да се окаже от другата страна на прелеза, пише "Съновник". Според слуховете всичко това се случва благодарение на духовете на децата, които искат да предпазят шофьорите от трагична съдба и им помагат да прекосят опасния участък.

И макар много от жителите на Дупница да не вярват в тази легенда и да се отнасят с насмешка към историите около нея, ловци на призраци уверяват, че в района наистина се усеща свръхестествена активност.

Източник:Ретро
.....
СПОДЕЛЕТЕ

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Популярни публикации