Тигрови шарки, къси поли, дълбоки деколтета, дълги букли и ярки устни с черен молив. Това са само част от символите в кръчмарската музика с пиперлив текст у нас. В началото на 90-те години никой уважаващ себе си купон не минаваше без извивките с неприличен текст и ориенталските трели на Радо Шишарката, Сашо Роман, Азис, Кали, Нелина, Ивана или Кондьо. Тези изпълнители са „стожерите“ на чалга културата у нас.

Строгата дисциплина и привидно благоприличие по времето на социализма отприщиха като "отвързана" буйната българска душа и щракането с пръсти на окраден от балканските ни братя текст бе ежедневие. Професионализмът беше на нулево ниво, но какво ни пука, при положение, че именно игривите ритми с пошли куплети пълнеха душите и заведенията? Хитове като "Камъните падат" и "Тигре, тигре" проправиха пътя за масовата музика и поставиха основата на една от най-комерсиалните музикални компании без конкурент към момента.

След възхода на Сашка Васева дойдоха провокациите на Азис, а Слави Трифонов пълнеше стадионите с игриво-патриотичните си хитове, които се знаеха от малки и големи.
Ако ви е харесала публикацията,ще Ви бъдем благодарни да я СПОДЕЛИТЕ!👇
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Старото Кино

СЕНЗАЦИИ

СТАНИ НАШ АВТОР!
Изпрати своята история на spomeni_minalo@abv.bg
За допълнителна информация тел +359897650670

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

Архив 2

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ

www.bgspomen.com. Предоставено от Blogger.

Архив на сайта

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ:

Посетители гледат в момента

КОНТАКТИ

spomeni_minalo@abv.bg
Телефон:+359897650670