Примерна снимка 
Няма определен начин, по който родителите трябва да възпитават децата си. Но едно е сигурно: днешното възпитание много се различава от това в миналото, пише zajenata.bg. Много от ценностите са криворазбрани, а за съжаление някои вече не съществуват. 

Следователно, под влияние на тези изменения на модерното време, една майка решила да напише писмо, което споделила с всички. Независимо дали сте родители или все още не, си струва да го прочетете. Уважаеми родители (настоящи и бъдещи), Знам, че вие като родители сте особено чувствителни, когато става дума за отглеждането и възпитанието на вашите деца и че им желаете само най-доброто. Но ми се струва, че грешим някъде. Изпуснали сме най-важното и свещено – възпитанието на нашите деца. Не ви осъждам. Напротив, разбирам ви и ви моля. Моля ви за доброто на моето, вашето и всяко друго дете, отворете си очите и вижте в какво израстват нашите деца, какви ценности получават, какви примери имат, към които да се стремят и за какво мечтаят.

Сигурна съм, че не искате вашите дъщери да станат леки жени, а синовете ви престъпници. Никой не иска това. Но в социалната надпревара за работа, пари и препитание несъзнателно тласкаме нашите деца по грешен път. Говорете открито с децата си, докато те са още малки. Ще ви разберат. Обяснете и им покажете. Задайте им ценностна система. Бъдете им за пример. Разговаряйте с вашите дъщери, че са красиви такива, каквито са. Че не им трябват големи гърди, нито по-големи устни и че са идеални точно такива. Научете ги, че всичко, което поискат, могат да постигнат сами. Кажете им, че е лошо и ненужно да продават тялото си, младостта и красотата. Защото нито една чанта, рокля, телефон, кола не струват повече от самите тях. Кажете им, че животът е магазин, който не връща ресто. Разговаряйте със своите синове, че интелигентността е по-важна от големите мускули.

 Кажете им, че баща им е спечелил майка им с чар, остроумие, постоянство и интелигентност, а не с хубава кола, скъп телефон или гардероб с известни марки. Че на нея е посветил много стихове, купувал е цветя и е подарявал вниманието си, а че тя безкрайно и искрено го е обичала и че след всички тези години, в кризи и конфликти, тя все още го обича. Научете ги да обичат себе си независимо от ширината на раменете и дължината на половия орган. Идеални са такива, каквито са. И винаги ще има някой, който ще ги обича точно такива. Говорете с децата си. Дайте им свободата, която позволяват годините им. Наблюдавайте ги. Обърнете внимание на това, което искат, на какво се радват, с кого дружат и как се обличат. Бъдете готови във всеки момент да скочите и да ги върнете към правия път. Кой друг би го направил, ако не самите вие. Знам, че времената са се променили, но никой не може да ме убеди, че е дошло време, в което бащата ще насърчава дъщеря си, която е на 12 или 13 години, да стои в кафенето полугола до 5 часа сутринта. Наясно съм, че понякога ви е трудно да бъдете строги с децата си.


 Но трябва! Вашето дете е само ваша отговорност. Поставете граници на децата си, един ден ще ви бъдат благодарни. Забранете всички телевизионни предавания, които имат неморално съдържание. Бъдете честни със себе си. Бъдете честни с тях. Когато решаваме да станем родители, ние даваме някакъв мълчалив завет към това, в което вярваме, че сме добрите ангели на нашите деца. Че във всеки един момент ще бъдем тук, за да им помагаме и да ги насочваме към правилния път. Както бдим над тях цяла нощ, когато имат температура, така трябва да бъдем над тях, докато растат. Да им помогнем да станат истински хора.  Дали несъзнателно или не, ние създаваме леки жени и комплексирани мъже. Ние ги аплодираме и ги стимулираме да продължат. Защото пиесата не се играе в празен театър (въпреки че това е повече цирк, отколкото театър). Така че, моля, сменете канала, изключете телевизора, изхвърлете вестниците. Погазете неморалното с морал. Кичът и безнравствеността никога не могат да бъдат култура. Нито дори комедия. Не позволявайте сами да насочите децата си по този път към пропастта. Поставете нещата ясно и реално.

 Нека простото наистина да бъде просто. Обяснете на децата си: Актьорът трябва да играе добре, певицата трябва добре да пее, лекарят трябва добре да лекува, хлебарят трябва да прави добър хляб, зидарят трябва да строи добре. Всеки друг вариант е фатален. А времето и животът минават, днес вече е късно да поправяме вчерашните грешки. Данъкът вече е взет. Вчера! Вероятно се чудите защо се обръщам към вас? Защо просто не възпитавам децата си по този начин? Откъде е тази необходимост да общувам с вас? Нужни сте ми! Не мога сама. Не мога без вас. Вашата дъщеря е може би най-добрата приятелка на моята. Нашите синове са може би приятели от училищната скамейка. Може би един ден моята внучка ще се влюби във вашия племенник. Така моето или вашето възпитание ще се окаже недостатъчно. Обществото ясно ни показва, че ако не сме добри като родители, не сме добри и като общество. Затова ви моля, обърнете внимание на децата си. Изключете “щастливите” и “розови” телевизии и им обяснете, че животът има много повече цветове. Научете ги, че щастието и мъката са добри, ако знаем как да живеем към тях.

Споделете това писмо с приятелите си!
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив