Предан син води в изискан ресторант своя доста възрастен баща. Иска да му поръча нещо вкусно и любимо за ядене. Баща му е доста стар и когато започва да консумира храната, тя пада по ризата и върху панталоните му. В това време хората, насядали по другите маси, започват да гледат с отвращение и обръщат главите си настрани. Въпреки всичко това, синът запазва спокойствие. След като приключват с вечерята си, синът помага на баща си да отидат до тоалетната. Преди това той изтупва падналата храна от панталоните на баща му, сресва косата му и му слага очилата.
След като се връщат от тоалетната, в ресторанта цари тишина. Чува се само шепот на възмутени хора за случилото се – как може на публично място да се разхвърля храна, да се разваля вечерята на хората. Синът вика сервитьора за да му плати, а когато тръгват да си ходят с баща си, от масата става възрастен човек и казва на висок глас:
– Извинете, но мисля, че оставихте нещо.
Синът бръкнал по джобовете си, поогледал се наоколо и му отговорил:
– Нищо няма, не сме оставили нищо!
Възрастният мъж продължава на висок глас:
– Напротив, оставихте по нещо за всеки, който седи в този ресторант! Оставихте им важен урок за всеки син или дъщеря и надежда за всеки родител!
Изведнъж всички млъкват. Всеки един, който стои в ресторанта, се замисля, осъзнава се и се засрамва, че е осъдил тази хора. Защото най-голямата награда за възрастния човек е когато неговите синове и дъщери се грижат за него дори когато е на преклонна възраст. Защото нашите родители винаги ще имат нужда от почит и уважение!
Благодаря на родителите си,че са ме създали,отгледали и за всички техни грижи към мен.
СПОДЕЛЕТЕ тази история,ако е поучителна и полезна за вас!
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив