"Шедьовърът на Аристотел" е служил безотказно на желаещите да опознаят тайните на интимността

Когато става въпрос за исторически ръководства по секс, в съзнанието на повечето хора изниква индийската Кама Сутра с акробатичните й инструкции. Без съмнение древният наръчник е помогнал на много двойки в спалнята и вероятно е причинил някоя и друга травма. Оказва се обаче, че британците са се допитвали до собствена "мръсна книжка", която ще бъде предложена на търг през март, пише в. "Дейли експрес", цитиран от "Монитор".
Макар заглавието "Шедьовърът на Аристотел" да не навежда на палави мисли, наръчникът по секс е служил безотказно на желаещите да опознаят тайните на интимността столетия, след като е бил издаден за първи път през 1684 г. Въпреки информативното си съдържание по най-разнообразни въпроси, ръководството е било забранено през Викторианската епоха и хората са си го предавали тайно едни на други.

Тръжна къща "Доминик Уинтър" ще предложи копие от първото издание на наръчника, което според аукционерите е в "изненадващо добро състояние". Организаторите на търга, който ще се състои на 2 март, очакват "най-известното ръководство по секс за времето си" да бъде продадено за сума между 10 000 и 15 000 лири.

От "Шедьовърът на Аристотел" са останали само три ръкописа, единият от които е продаден на търг през 2014 г. за 22 500 лири.
БЛИЦ
Ако ви е харесала публикацията,ще Ви бъдем благодарни да я СПОДЕЛИТЕ!👇
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Старото Кино

СЕНЗАЦИИ

СТАНИ НАШ АВТОР!
Изпрати своята история на spomeni_minalo@abv.bg
За допълнителна информация тел +359897650670

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

Архив 2

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ

www.bgspomen.com. Предоставено от Blogger.

Архив на сайта

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ:

Посетители гледат в момента

КОНТАКТИ

spomeni_minalo@abv.bg
Телефон:+359897650670