Тодор Живков лъжел, че е юрист по образование

Тодор Живков едвам е завършил средното си образование! При това чак на 31 години! Приживе бившият първи многократно се е опитвал да се изкара по-учен, отколкото всъщност е бил, и неведнъж е изтъквал, че е завършил право. А истината е, че той едва е успял да вземе диплома за средно образование, при това много по-късно, отколкото е по-принцип.

Тодор Живков
Тодор Живков
През 1938 година бъдещата му съпруга Мара Малеева – докторка по професия, недоволства, че мъжът й няма дори тапия за средно. Настоява Живков да не я срами – да се запише в гимназия и да завърши образованието си.да се яви на зрелостен изпит, защото има нередности в документите му. По същата причина няколко месеца по-късно бъдещият Първи е отрязан и от поправителната сесия.

Едва през 1942 г., когато Живков вече е на 31 г., той все пак успява да се сдобие със заветната тапия за средно образование. Дипломата му е издадена от софийската Трета мъжка гимназия на 12 юни. Странното е, че тази дата се пада Петровден, официално неработен преди 9 септември, разказва Недев. Затова мнозина се чудят дали документът за завършено средно образование не е издаден по втория начин. Защото трудно някой държавен чиновник ще се юрне да вади диплома на Живков в празник.Според приближените на Живков съществуват сериозни подозрения, че за зрелостното си свидетелство той е получил помощ от легендарния шеф на тогавашната тайна полиция Никола Гешев. Топ ченгето, от което на комунистите в царска България им се изправят косите, чат-пат върши подобни услуги на най-качествените си информатори. Така че не е изключено Гешев да се е обадил в школото и набързо да е уредил средното образование на Живков. За бившия Първи открай време се мълви, че е бил агент на знаменития полицейски началник, предават от Bgdnes.bg.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив