От сайта segabg е  поискана  информация  за образованието и трудовия стаж на кандидата, подкрепен от БСП, ген. Румен Радев. Щабът му изпрати копия от поисканите документи, като не пропусна да се похвали с пълната със суперлативи характеристика на пилота от колежа „Максуел“ в САЩ.
Дипломите на Радев са от ВНВВУ „Георги Бенковски“, Военната академия „Г. С. Раковски“ и за докторска степен от Висшата атестационна комисия. Радев е учил за военен пилот от 1982 до 1987 г. в Долна Митрополия. Завършил е с 5,97 и пълно 6 на държавните изпити. От 1994 до 1996 г. следва във военната академия и завършва второ висше с пълно отличие. През 2000 г. му е присъдена научната степен доктор. Дипломите му притежават всички законови реквизити, освен че не се е подписал на тази от академията.През 2002/03 г. Радев е обучаван в „Максуел“, където завършва годината като №1 сред чуждестранните студенти и №13 сред всички 260 курсисти. В характеристиката си е наречен: „воин на ХХI век, призван да побеждава“, „човек с изключителни резултати“, „бъдещ стратегически лидер“.Трудовата справка на бившия генерал е публична и там няма изненади.
Единственото неизяснено обстоятелство е бил ли е в конфликт на интереси като командир на ВВС заради сегашната си съпруга Десислава Генчева, която е била счетоводител във ВВС, а след това и негов пиар. Военният министър Николай Ненчев нареди проверка, като видя тежки нарушения: Радев е назначил Генчева без ценз и е скрил фактическото си съжителство с нея.
Кандидат-президентът на БСП каза, че Генчева вече е негова съпруга и заяви пред „Дарик“: „Жена ми е назначена от ген. Попов, настоящия началник на отбраната, през 2011 г. за финансист, не от мен. Министърът все пак би следвало да внимава в това говорене.“
Радев не обясни кой е назначил Генчева за пиар. Проверката на инспектората на МО не е приключила, а достъпът до документи там е невъзможен..
Дипломата на Цецка Цачева вижте ТУК>>>
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉 СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив