Карамански е разстрелян на 20 декември 1998 г. във вила в квартал “Симеоново” в столицата. В двора на вилата в паркирания “Понтиак” е намерен и убит шофьорът му Драгомир Драгнев. Ранени са и двама от гардовете на Карамански – Марин Маринов и Георги Чочов – Лестъра. Магистратите са категорични, че убийството на Кръстника на българската мафия не е поръчково. Стефан Въжарски е задържан за разстрела на Карамански и гарда му.

Какво всъщност се случва в края на 1998 г.?
Според обвинителния акт Георги Чочов – Лестъра (един от бодигардовете) запознава Карамански със Стефан Кирилов Въжарски (33-годишен) в началото на декември 1998 г. Двамата се срещат още няколко пъти до вечерта на 19 декемри, когато Чочов и Въжарски отиват на гости на Кръстника във вилата му в «Бояна».

След употреба на известно количество алкохол Въжарски се опиянява и започва да се държи агресивно, при което сериозно се сбиват с Чочов, но почти веднага са разтървани и вечерта продължава като че ли нищо не е станало.

По-късно Въжарски предлага да отведе компанията на студентски купон в кв. „Симеоново“.
На тръгване той се възпротивява срещу идването на Чочов и двамата отново се сбиват. При схватката губи мобилния си телефон в снега. Настоява да го търсят и след кратко оглеждане Карамански му обещава нов за своя сметка. Докато тече търсенето, Въжарски вади ножа от колана на Кръстника, но не успява да го задържи и той пада на земята. Един от бодигардовете веднага се хвърля върху него, събаря го и почва да го бие, но Карамански го спира. Компанията потегля с две коли, като колата на Въжарски остава пред вилата. Скоро след това пристигат на улица „Горска ела” 27, където тече купонът по случай рождения ден на Борис Хитев. В къщата влизат Карамански, бодигардът му Драгомир Драгнев и Въжарски, докато Чочов, Аргиров,
Маринов и Игнатов отиват да вземат колата на бъдещия убиец по негово настояване. Въжарски и Карамански сядат един до друг и си говорят на ухо. Кръстника е видимо весел и духовит. Странно защо, но в един момент Въжарски става, отива до двама младежи и ги моли да се обадят в полицията. Те се обаждат, заявявайки,че мутри са дошли на купона им и им пречат. В същото време убиецът излиза навън, където вече паркирана стои колата му, бръква в жапката и вади пистолет „Валтер“ 7,65 мм. Връща се в къщата и прострелва с два изстрела Карамански в главата. После излиза, викайки объркващи фрази на бодигардовете, които седят в автомобила отпред и Драгнев му отваря прозореца. Убиецът го прострелва еднократно в главата. После започва да стреля към другите двама бодигардове – Маринов и Чочов. Въжарски излиза точен стрелец. Пистолетът му съдържа 8 патрона, от които два попадат в Карамански, един в Драгнев(28-годишен), три в Маринов ( 44-годишен) и два в Чочов (33-годишен). Първите двама загиват.Заловен е в 10 сутринта на другия ден.
В последвалия процес съдебно-психиатричната експертиза го определя като вменяем, но с алкохолна зависимост. Осъден е на доживотен затвор.

Ако ви е харесала публикацията,ще Ви бъдем благодарни да я СПОДЕЛИТЕ! ⬇⬇⬇
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ

2 коментара:

Коментирайте тук

Старото Кино

СЕНЗАЦИИ

СТАНИ НАШ АВТОР!
Изпрати своята история на spomeni_minalo@abv.bg
За допълнителна информация тел +359897650670

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

Архив 2

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ

www.bgspomen.com. Предоставено от Blogger.

Архив на сайта

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ:

Посетители гледат в момента

КОНТАКТИ

spomeni_minalo@abv.bg
Телефон:+359897650670