Тримата от запаса (1971)
Режисьор : Зако Хеския
В ролите : Георги Парцалев, Никола Анастасов, Кирил Господинов, Стойчо Мазгалов, Белла Цонева, Вълчо Камарашев и др.
Година : 1971
Времетраене : 91 мин.
Резюме : 1945 г. Бойци от Първата българска армия водят тежки боеве за освобождаването на Унгария от хитлеристите. Към фронтовата линия пътуват трима войници от запаса - Иван, Спиро и Пейо. От цялото им комично поведение и външен вид личи, че са съвсем неподготвени за предстоящите битки. Командирът на ротата дори е готов да ги върне в България. Ще се справят ли тримата бойци с мисията?

Първият български филм, който се осмели да погледне на войната с очите на комедията. И трима велики комици в драматични роли.

Награда за сценарий, награда за мъжка роля на Кирил Господинов, награда на Министерствона народната отбрана на Георги Парцалев, Никола Анастасов и кирил Господинов на Фестивала на българския филм Варна '1971 г.


Оркестър без име (1981)
Велко(Велко Кънев), Филип(Филип Трифонов), Павел(Павел Поппандов) и Гошо(Георги Мамалев) имат различни професии, но са свързани от голямата си любов към музиката. Цяла година репетират за да пробият в Златни пясъци през лятото. Ръководителя на културния дом в които свирят е склонен да им даде уредбата ако вземат за певица неговата фаворитка Рени(Катерина Евро). Това е първият, но не и последния компромис които трябва да направят за музиката. Една от най-добрите български комедии. Блестящи типажи изиграни от най-добрите комици.


От нищо нещо (1979)
Резюме : Известен столичен журналист отива на гости на своя съученик Панчо в провинцията. Панчо е отишъл в града и съпругата му трябва сама да посрещне госта. Под любопитните погледи на съседите двамата очакват домакина пред трапезата...
Източник:Старото Кино
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив