Вече цяла година телефонът на Елка Констатинова е изключен. Всички опити да бъде открита 84-годишната бивша министърка на културата удря на камък, пише столичен седмичник. Оказва се, че от есента 2015-та Елка Константинова е настанена в дом за възрастни хора с ментални увреждания, твърди сайтът ПИК. Приютът, в който култовата литераторка кара последните си години е във Велинград.
Близките й се надяват персоналът на медицинското заведение да се погрижи добре за нея и да помогне донякъде за подобряване на здравословното й състояние.Мястото,


където се намира, е едновременно старчески сом и психиатрична клиника. Роднините на Елка
я вкараха там, защото тя престана да ги разпознава – дори синът и внуците й вече й се струваха чужди хора. А най-тъжното от всичко е, че проф. Константинова вече не знаеше коя е тя самата, не можеше да си каже собственото име“, споделят с нескрита тъга нейни бивши колеги седесари. Според тях симптомите, които има Константинова сочат, че тя страда именно от Алцхаймер. Това е старческо заболяване, свързано с деградация на психическите способности и атрофия на мозъчната кора. В резултат настъпва прогресиращо оглупяване.
Източник:pik.bg
Ако ви е харесала публикацията,ще Ви бъдем благодарни да я СПОДЕЛИТЕ!👇
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Старото Кино

СЕНЗАЦИИ

СТАНИ НАШ АВТОР!
Изпрати своята история на spomeni_minalo@abv.bg
За допълнителна информация тел +359897650670

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

Архив 2

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ

www.bgspomen.com. Предоставено от Blogger.

Архив на сайта

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ:

Посетители гледат в момента

КОНТАКТИ

spomeni_minalo@abv.bg
Телефон:+359897650670