На 10 октомври е починал журналистът и политик Румен Данов, съобщиха негови близки.
Поклонението ще се състои на 15 октомври (събота), от 15.00 ч., в църквата "Света София".

Румен Данов е роден на 27 април 1956 г. в Кърджали. Завършил е Пловдивската английска гимназия, а по-късно Висшия икономически институт "Карл Маркс" в София. Бил е редактор на сп. "Отечество".

Той е сред създателите на Комитета за защита на град Русе (1988), на независимото сдружение "Екогласност" (1989), един от учредителите на Съюза на демократичните сили (7 декември 1989).

Бил е депутат в Седмото Велико народно събрание и заместник-председател на Анкетната комисия за досиетата на народните представители в 7-то ВНС.

От 1991 г. до септември 1995 г. е съветник на президента Желю Желев по националната сигурност. От 14 май 2000 г. е председател на партия "Либерален съюз".

Автор е на книгата "Българските освобождения. Изгубените поуки".

По повод кончината на Румен Данов политологът Огнян Минчев отбелязва във Фейсбук:

"Той искаше да напише още една книга - книга в защита на Европа. Европа, която - оказа се напоследък - има твърде много и различни врагове. Румен не успя да напише тази книга... Преди месеци написа много сериозна статия за в. "Култура" - статия, която може да бъде един възможен увод към ненаписаната му книга за Европа. Румене, на добър път към Светлината!"
mediapool.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив