Той е разработен през 1960 г. в завод „Балкан” в Ловеч. За образец е използван лек автомобил VW. Направено е функциониращо копие на предоставен оригинален мотор. Цялата разработка е разчертана върху една огромна маса в мащаб 1:1 – колкото е бил голям автомобилът, толкова са били големи чертежите на всички негови елементи. От тях се свалят всички мерки за изготвянето на шаблон, а след това се прави дървен макет. Последният етап от работата е свързан с разрязването на дървения модел на отделни части. На тях се отливат метални щампи за външните форми на каросерията. Изковаването на отделните компоненти на каросерията от тънколистна ламарина се е извършвало изцяло на ръка с помощта на дървени чукове върху кожени възглавници, пълни с пясък. Не са имали почти никаква професионална техника, с която да произвеждат серийно подобни каросерии, но са се опитали да вършат всичко на ръка и са се справили, защото „Балкан”-ът е бил в движение.
sandacite.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

20 коментара:

  1. ПАТРИОТ:)
    Пред блока е пълно с коли
    -1977' Икар-лек автомобил 'го сътвори багериста Христо
    -Булгар рено
    -български спортен звяр с 450 коня
    -ученическия автомобил STORM-BG

    ОтговорИзтриване
  2. От моя стаж ще споделя, че българина няма никаква култура на общуване с лекаря. Възприема ни като слуги които на момента трябва да изпълнят капризите му. Пациентите си позволяват да "дават акъл" на лекаря какво да прави, да си определя какви изследвания са му необходими. И за всичко му е виновен лекаря. Така че българи, дори и тази здравна помощ която имате в момента не я заслужавате! Пациенти просто забравете за хипократови клетви и пр. клетви! В 21 в. да се вярва на клетви е смешно! Всяка професия се работи, за да ти осигури препитание!

    ОтговорИзтриване
  3. Хубаво е да започне производство на бг автомобили Балкан.Защото в Русе българин произвежда автомобили Син кар на световно ниво. Може да си сътрудничат с него за производство на автомобили Балкан на световно ниво.Дори и електромобили да се произвеждат.

    ОтговорИзтриване
  4. Редено е а започнемев производство на хеликоптери за гасене на пожари в трудно проходими местности.Както и такива за бърза медицинска помощ, и зе селското стопанство като се използват за пръскане против насекоми.

    ОтговорИзтриване
  5. Български инженер беше изобретил автомобил София с ладов двигател. Дизайна на колата беше много хубав. Но държавата вместо да пречи трябва да помага на предприемчивите хора. Встаната ни има фирми който произвеждат автомобили на световно ниво,както и джипове и бойна техника на световно ниво. Държавата трябва да поущрява тези фирми за производство на нови модели на световно ниво.

    ОтговорИзтриване
  6. Трябва да се произвеждат бг мотори Балкан с различна мощност в кубатурата. Освен това да се произвеждат и електрически мотори, триколки и рикши.Ако са мощни и са на световно ниво ще ги купуват много в Азия.

    ОтговорИзтриване
  7. Трябва да започнеме производство и на дронове. В страната ни има много способни хора и държавата трябва да използва техните способности. Така те ще може да прогресират в страната ни вместо да ходят в чужбина да търсат реализация.

    ОтговорИзтриване
  8. България трябва да закупи лиценз от Китай за производство на скоростни влакове. Дори държавата може да им даде за сто години да ползват БДЖ и да построят линий за скоростни влакове и да внасят скоростни влакове. Дори може да построят завод и в България и да работят в него много българи.

    ОтговорИзтриване
  9. България вместо да купува скъпи изтребители от САЩ, по изгодно ще бъде да се построи завод и в България и съвместно да произвеждаме с САЩ изтребители. Дори и да произвеждаме бойни кораби по стандартите на НАТО. За САЩ също ще бъде изгодно щото имаме ефтина работна ръка.

    ОтговорИзтриване
  10. България трябва много бързо да се отърве от старото оръжие от времето на СССР. Така ще се въоръжаваме постепенно с ново оръжие по стандартите на НАТО. Трябва ъс САЩ и други страни от НАТО да правиме съвместни заводи за производство на съвременно оръжие. В замяна на това може да преотстъпиме за сто години военни бази да ги ползва САЩ.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Русия има по модерно оръжие от запада !

      Изтриване
    2. Ти анериканска подлого си за разстрел.

      Изтриване
  11. В страната ни трябва да бъдат преследвани и осъждани политици които са корумпирани и служат на престъпниците. Тогава ще има много пари за правене на стадиони, небостъргачи, скоростни влакове, транспортни надлези и качествени магистрали, както и за въоръжаване. Дори трябва за няколко години да се отдържат на политиците половината от голямата им заплата.

    ОтговорИзтриване
  12. В страната ни трябва да се въведе задължително строителни войски или трудови войски. В тях да служат само хора без основно и средно образование. Така момчетата ще научат занаяти и ще бъдат в помощ на държавата. Строителните войски работеха дори и в чужбина. С тях страната ни ще се превърне в икономически гигант. Освен това тези младежи няма да тръгнат по лош път и ще бъдат полезни и за близките си .

    ОтговорИзтриване
  13. България е много богата държава и ако не крадат политиците ще сме много по богата. Имаме розово масло, минерална вода която е по скъпа от нефта в Азия. Жалко че подариха златодобивната ни промишленност на господарите си.Държавата трябва да помага на предприемчивите хора в бизнеса.

    ОтговорИзтриване
  14. Политиците вместо да се инатят и да карат хората да гласуват по няколко пъти в годината, където се харчат много милиони; трябва да мислят като европейци и като държавници. Така държавата вместо да губи милиони те ще бъдат в помощ на икономиката ни. Тогава ще произвеждаме много автомобили, самолети, небостъргачи и скористни влакове. Небостъргачи, магистрали, скоростни влакове трябва да са приоритет за правителството. Трябваше да се построи модерна атомна централа.

    ОтговорИзтриване
  15. Очаквам "анонимен " да направи бюджет 2023, защото е отворен!

    ОтговорИзтриване
  16. Точно така, браво, а охранените и алчни политици да ги изгоним от народното Събрание. нар.Събраниете

    ОтговорИзтриване
  17. Тези некадърни тъпунгери за нищоне

    ОтговорИзтриване

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив