Юлиан Вучков е роден на 31 януари 1936 г. в град Варна. Завършва гимназия в Хасково и театрознание във ВИТИЗ през 1958 г. Защитава докторска дисертация в Института за литература при Българската академия на науките на тема „Българската драматургия (1878-1944)“.
Завежда кабинет по режисура в Творческия дом на актьора през 1959-1969, а от 1969 до 1990 е главен редактор на списание „Театър“.
Работи дълги години в Канал 1 (в предаването „Всяка неделя“), 7 дни ТВ, където създава предаването „Храна за душата“ — предаване, посветено на проблемите и философията на човешкото съществуване. По-късно води предаването „Размисли и страсти“ по телевизия СКАТ. До февруари 2009 г. Вучков е водещ на предаването „Времена и нрави“ по телевизия ТВ2. Предаването е на живо, гостуващите музиканти свирят и пеят на живо, без плейбек или сингбек. Води рубрика „Посланията на Юлиан Вучков“ във „Вестник за жената“. В края на февруари 2009 г., Юлиян Вучков е отстранен от телевизия ТВ2, както и неговото предаване „Времена и нрави“ е свалено от ефир. В последствие е преместено в телевизия ББТ, където се излъчва за 4 месеца, а впоследствие напуска канала. Вучков продължава да работи в Нова телевизия в предаването „Здравей България“ като „Морален
Професора като войник
наблюдател“ един път седмично, в което 10 минути той дискутира относно морала в обществото. От 7 септември 2010 г. стартира предаването „Времена и нрави“ по телевизия „Канал 3“. През март 2012 г. напуска Канал 3 заради получени по-добри предложения от други телевизии.  През 2013 г. се подвизава в предаването "Гореща точка" по ТВ 7. През март 2014 г. предаването му „Времена и нрави“ е преместено в телевизия "Евроком София".Юлиан Вучков публикува за пръв път през 1955 г. Автор е на около 150 публикации в печата и на повече от 20 книги в областта на художествената култура и етиката. Има приблизително 150 участия в телевизионни предавания и 50 участия в Националното радио.

10 от най-големите бисери на професор Юлиан Вучков:


„Всяко дърво, или всяко перде може да се изправи пред тв камера и да започне да реве, въобразявайки се, че е певец или шоумен. Трябва да има някакво сито. А сега чалга има навсякъде — и в политиката, и в литературата. Каква е тая поезия, дето се пише… Може ли да се редуват
Професора сред природата
птиче с кокиче, момиче с добиче!“

„Тя има първо лице като превтасала питка. Това едно. И второ, няма страшно ако си грозен. Няма страшно. Но е много страшно, когато вампир е Мис Красота. Това вече е падение...“ (по отношение на Мис България 2009)


„Ура! Драги ми зрители, ура наистина! Нашите певачки и по-малко актриси вече ни плашат със силиконови цици като атомни бомби!“

„Боже, Боже! Слушам и не вярвам на очите си!“



„Абе, Аланкоолу, колко книги си написал ти, бе?!“ (традиционно обръщение на професора към зрител, който не е съгласен с него)



„А останалите 75% са майка плаче, грамофон свири!“ (по повод ниските доходи)


"Защо моята жена не ще да ми прави кавали?"
"Прекалено личен въпрос господине. Първо си оправете вие кавала, може би не работите добре със собствения си кавал и може би заради това тя не ще да ви прави кавали.“

„Вие не забелязвате ли, че в тия порно филми няма нормален секс. Там господстват и вилнеят лесбийките! Абе какво става, бе? Изглежда, че всичките тия автори на порно филми се управляват от свръх богати лезбийки, изглежда! Ама то е лезбийство зверско, гнусно, отвратително. Ама тия жени се ближат, те се разчекват, те се мачкат! Те се режат! Те си служат с триони, с търнокопи едва ли не! С ножове, с изкуствени гумени и пластмасови членове, които са по-големи едва ли не от цялата фигура на унижаваната и на мачканата жена!“


„Поне на мене ми се е случвало да имам връзки с жени, които не съм се обвързвал с тях, защото са прости, елементарни, скучни. Не може сега, извинете, да искаш мъжът да те люби като жребец, след като ти си се разляла до него като Малеби планина. И обратното, жената няма да пламне, щом е чувствителна, а мъжът до нея я яха и я блъска в леглото, като че ли е желязна ограда."

"Гербаджии изпратиха банда от хора, които да викат за МакКейн, за консерватизма... Да ходи гербаджията да вика за МакКейн, когото американският народ не иска. В случая гербаджиите работят против американския народ."

"Навсякъде красота, ред, спокойствие, услужливост от страна на органите на реда ... Това е засега една надежда - Китай"

"Капитализмът издигна в култ и постави над всичко човешко парите."

"Една от главните черти на днешния капитализъм е жестокостта."

"Ислямът е една религия с много античовешки моменти."

"За какво да влиза в Европейския съюз? Не е ли ясно, че Турция е едно отрицание на всички, официално заявени поне, правила на Европейския съюз."

"Турция е най-верният и най-силно въоръженият съюзник на Съединените щати."


"Страшно нещо е материалното пресищане, то разглезва, то видиотява."

"Нашите телевизионни екрани: задръстени са от вампирясали грозилища, от хора като увяхнали марули, от туловища като ТИРове. Какво става? Какво става, ние убихме всякаква красота и хармония, бе?"

"Тези държавници и министри се състезават по пилеене на пари с попфолкаджийките. Затове толкова обичат попфолкаджийки. Някои от тях ги обичат и интимно, креватно."

"Тука има една развинтена латерна, която се нарича Каролев."

"Никой друг не дава толкова предложения за промяна на България, колкото аз."

"Парламентът е претъпкан с икономисти, депутати, които нищо не разбират от духовната сфера, ама нищо!"

"Проблеми, като това дали жените да си напомпат циците със силикон и да ги люлеят като тикви и дали мъжете да се обезкосмяват и коя певачка се е развела или търпи чудовището до нея за пари, но тайно желае да му отреже главата с бичкия за дърва.

Използвани са материали от Wikipedia и интеренет
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

1 коментар:

  1. Всичко което е казал е напълно вярно! Може да беше ексцентричен, но имаше будна съвест!

    ОтговорИзтриване

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив